Monsters, Inc.  (Terningkast 6)

Sannheten om monstrene inni skapet.

Vi kjenner alle historien om monstrene som bor inni skapet, og som gjemmer seg under senga. Vi som er voksne vet naturligvis at dette er bare sprøyt. Monstre finnes jo ikke….tror du!
I Monster Inc kommer historien om hvordan monstrene var der da du var liten, hvorfor de var der, og hvorfor de ikke er skremmende lenger.

Mike Wazowski og James P. «Sulley» Sullivan er bestekompiser og er det beste teamet i den største fabrikken i Monster By. Fabrikken, som produserer elektrisitet forsyner nemlig Monster By med enerig, som erbarns skrik. Og til det trengs de beste skremmerne byen har å oppdrive. Derfor sniker sullivan og hans kolleger seg inn på barns soverom om nettene og skremmer dem fra sans og samling.
Grunnen til at «skremmerne» er de store heltene i Monster By, er at de i tillegg til å skaffe strøm til befolkningen også utsetter seg for daglig livsfare. Ett eneste touch fra et barn er nok til å drepe etthvert monster. Krisen blir derfor stor da Sullivan oppdager et barn som har forvillet seg inn i Monster By etter jobbtid. Som den gode personen Sullivan er tar han selvfølgelig med seg barnet hjem for å finne utav hva som har skjedd.

Monster Inc er først og fremst en barnefilm. Men her hersker det ingen tvil om at alder ikke alltid spiller noen stor rolle. For filmen sjarmerer fra ende til annen. Humoren sitter velklistra, skuespillerne gjør en utmerket jobb, og storyen er både orginal og interessant. Nå er det vel kanskje ikke noen overraskelse at det ender lykkelig, men i en barnefilm er ikke dette grunnlag for å trekke ned i det hele tatt. I tillegg har de tatt seg bryet med å lage noen «bloopers» etter rulleteksten, så er grafikken i ekte Pixar kvalitet. Så dette er en film hele familien kan se gang på gang på gang. Toppkarkater.