Svidd neger  (Terningkast 5)

Ellevill nordnorsk galskap!

Alt Anna ønsker seg er en mann, men utvalget er skralt inntil den dagen de oppdager en annen familie på andre siden av fjellet. Der prøver Ellen Margrethe å brødfø seg selv og sine to sønner Peder og Ante. Et sjalusidrama av uante dimensjoner tar etter hvert form og da samen Normann med sitt reinsdyr også dukker opp og gjør kur til Anna, er katastrofen et faktum.

Husker du barne-TV-serien «To hus tett i tett» som gikk på NRK for et tiår og to siden? Disse idylliske naboene som dro på turer sammen, hvor barna lekte smilende sammen, og alt var bare fryd og gammen. Grunnen til at jeg spør er ikke fordi forholdene i Svidd Neger er noelunde det samme. Snarere tvert imot. Ute i det nordnorske havgapet, finnes to familier på hver sin side av en øy, og likevel finnes det flere hemmeligheter og intriger enn i en sesong av Hotel Cæsar! Slikt blir det vel bra film av?

Herlig film og en du bør benke deg ned for å se. Sjansene er stor for at du vil like filmen, selv om du hele tiden sier til deg selv at «den var jo j*** sær da». Og det har du helt rett i.