Jackass Number Two

Selv om konseptet fortsatt fungerer best på TV, er dette uhøytidelig og hjernedød underholdning av beste sort.

Etter å ha tidligere servert verden med all slags latterlig søppel og merkelige påfunn, vender de originale skaperne bak MTV-serien «Jackass» og «Jackass: The Movie» tilbake for enda en runde med betraktelig verre stunts og idiotiske påfunn.

Er det en ting som er sikkert med JACKASS-gjengen, så er det at ingenting er sikkert. Her gjøres det meste, det gjøres med et glimt i øyet og det etterfølges gjerne av vill, ustoppelig og ytterst hånlig latter fra kompisene så vel som publikum. Du trodde kanskje ikke disse gutta ville klare å overgå stunts som involverer å stappe en lekebil opp i rumpa, bade i skit, spise sitt eget oppkast og gi hverandre elektriske støt? Feil. I JACKASS: NUMBER TWO har de definitivt tatt konseptet opptil flere hakk videre når det gjelder smertegrense, sprøhetsfaktor og risiko, noe som igjen resulterer i en større mengde av latterfremkallende idiotistunts! Men det er tross alt slik vi liker å se dem, og dette vet de nok så altfor godt.

Det er likevel ikke alt som er like moro, noen av innslagene var av såpass brutal karakter at det tidvis opplevdes som både kvalmt og vemmelig å se på. Å se noen stikke en skarp fiskekrok gjennom munnvikene, for så å fungere som agn til lite vennlige haier, er ikke akkurat hverdagskost og er strengt tatt noe jeg kunne vært foruten. Det var rett og slett en rekke av stuntene som jeg ikke følte at sto i stil med den barnslige og delvis «uskyldige» moroa de opprinnelig ble kjent for. Kall meg gjerne ond, men jeg har alltid funnet det ekstremt moro å se folk falle, snuble, skade seg eller drites ut på en eller annen patetisk måte, og dette er unektelig JACKASS i et nøtteskall, men når seriøse skader påføres bevisst, setter det en liten demper på ting. Kanskje skyldes dette at jeg rett og slett begynner å bli litt for gammel, man har tross alt rundet 22 år, men det skal likevel sies at jeg fikk meg opptil flere gode lattere under filmens gang. For når det gjøres ordentlig, er det slett ingen grenser for hvor moro resultatet kan bli!

Selv har jeg vært en hardbarka JACKASS-fan siden begynnelsen i 2000. På tross av at jeg fortsatt mener at konseptet fungerer best på TV, er dette saftig, uhøytidelig og hjernedød underholdning av beste sort. Gjengen holder fortsatt koken og leverer akkurat det man forventer av heseblesende innslag! En svak firer.

Kommentarer

    Kommentarfeltet er stengt