Rocky

En tidløs klassiker som har den ene ingrediensen alle filmskapere streber etter, men kun de færreste oppnår; hjerte.

Rocky Balboa er en hardtarbeidende bokser som prøver å gjøre det stort innen boksing. På fritiden jobber han som pengeinnkrever for å få endene til å møtes. En dag får han sitt livs mulighet da tungvektsmesteren Apollo Creed utfordrer ham til en kamp. Det hele er et stort publisitetsstunt fra Creeds side, som overhodet ikke regner med å møte noe motstand, Rocky derimot, ser på dette som sin eneste sjanse til å gjøre det stort og endelig lykkes som bokser…

En fantastisk, hardtslående og, i siste ende, hjertevarm ”underdog”-historie med en ung og uerfaren Sylvester Stallone i sentrum som, på tross av å ha alle odds imot seg, ender opp med å levere sitt livs beste prestasjon. I tillegg introduseres vi til en særs sympatisk karakter som de fleste av oss på ett eller annet nivå burde kunne gjenkjenne seg i, i form av Rocky. Dette er en sjelden filmatisk perle som opp gjennom årene har vokst til å bli en av mine aller største personlige favoritter og er et glimrende eksempel på en tidløs klassiker. Et par av boksesekvensene samt store deler av det tekniske aspektet til filmen holder kanskje ikke mål sammenlignet med dagens standard, men ha i bakhodet at dette er en lavbudsjettsproduksjon fra 1976 som aldri ble gitt de helt store sjansene og, bedømt ut fra dette, er ikke resultatet mindre imponerende. Når alt kommer til alt, så har nemlig ROCKY den ene ingrediensen alle filmskapere streber etter, men kun de færreste oppnår, og det er hjerte! Den har et stort hjerte, noe som skinner tydelig gjennom og som så definitivt er med på å heve dette mesterverket et par hakk over samtlige andre i sjangeren.

Den legendariske spurten opp trappene i Philadelphia, etterfulgt av vill jubling, har for lengst skrevet seg inn i historiebøkene og det er ikke til å nekte for at jeg selv har prøvd på noe lignende i middels beruset tilstand. For det er et eller annet usedvanlig sjarmerende og sympatisk over denne gangsteren fra nabolaget som får blodet til å bruse når det står på som verst i boksekampen mot Apollo Creed, setter følelser i kok med sine gjentatte forsøk på å vinne hjertet til den store kjærligheten Adrian og tenner en flamme av håp i ethvert sinn gjennom sin kompromissløse trening, dedikasjon og jernvilje opp mot den store kampen. ROCKY har for evig brent seg inn i minnet og, foruten å gi meg stor glede gjennom utallige gjensyn, er den utvilsomt et av de mest betydningsfulle filmene jeg noensinne har sett og som på mange måter både påvirket og definerte min oppvekst og videre ferd i livet. Rocky.. Rocky.. Rocky!!! Terningkast 6.

Kommentarer

    Kommentarfeltet er stengt