13 Going on 30

En ganske gjennomsnittlig komedie. 13 Going on 30 kan ikke måle seg med klassikeren Big, med Tom Hanks, som idèen er hentet fra.

Da er det duket for sommerferie, og hele samlinga skal anmeldes. Trolig blir det en alfabetisk gjennomgang, og da måtte det bli 13 Going on 30 denne gangen. «Neineinei Hallgeir, hva er det du kjøper?» kan jeg allerede høre fra dere, men jeg er en stor fan av Jennifer Garner. Dessuten synes jeg slike romantiske komedier har en viss sjarm og varme.

Året er 1987. Jenna Rink har snart sin 13. bursdag, hun gleder seg til å bli voksen og ser absolutt ingen positive ting med å være ung lenger. Hun sliter med å bli av de populære på skolen, har ikke så mange venner og puppene vokser ikke fort nok. Rett og slett er ikke livet helt topp for tiden. Hennes eneste venn er Matt Flamhaff, men når Jenna inviterer de råpopulære jentene i gjengen Six Chicks på bursdagen sin blir det bare bråk og uenigheter. Jenna gjemmer seg i et skap og skulle ønske alle ble borte og at hun var 30. Like etter sovner hun, og når hun våkner er alt annerledes. Hvor er hun? Hva har skjedd? Året er plutselig 2004 og Jenna har fått ønsket sitt oppfyllt, hun er 30 og en suksessrik magasinskribent.

Jennifer Garner passer perfekt i rollen som klønete tenåring i en voksen kropp. Det er ikke noen tvil om at dette er en god skuespiller, selv om suksessen hovedsaklig har begrenset seg til tv-serien Alias, filmen Daredevil og den påfølgende spinoff`en Elektra. Jeg vil dra frem en linje Jenna kommer med når hun står i heisen og snakker om hvorfor den fine kjolen hennes passer så bra; «that’s because I have these incredible boobs to fill it out!» Denne linjen forklarer egentlig mye av filmens sjarm. Det er en lett og ledig komedie som ikke vil få deg til å rulle noe særlig i latter, men får deg til å dra på smilebåndet og kose deg med filmen.

Når det gjelder de andre rollene i filmen er det ikke så mange kjente navn. Mark Ruffalo spiller Matt som voksen, og som flashy, selvsikker magasinredaktør ser vi Andy Serkis (Gollum). Veldig morsomt å se at denne karen kan spille ekte folk også. Utenom disse to er det ikke noe særlig mer kjente folk å nevne. Regissør er Gary Winick, en relativt ukjent fyr, men han har klart å lage en helt grei komedie her.

En film med grei underholdningsverdi, selv om den ikke slår klassikeren Big med Tom Hanks, som idèen er hentet fra. Terningkast 3.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar