16 Blocks

12 Blocks byr på kjapp og lettfordøyelig underholdning som virker noe halvhjertet. Den starter lovende, men før man vet ordet av det så tar historien en helomvending og taper seg betraktelig.

En ny trøstesløs arbeidsdag er så vidt i gang. Jack drømmer allerede om å stemple ut og dra hjem for å slappe av med en drink. Klokken 08.02 blir Jack bedt om å frakte den småkriminelle Eddie Bunker (Mos Def) til rettslokalet hvor han skal i vitneboksen klokken 10.00. Rettslokalet ligger kun 16 kvartaler unna cellen hvor Eddie sitter, noe som tilsvarer en drøyt 15 minutters kjøretur. En tilsynelatende rutinepreget vitnesak utvikler seg så med ett til en intens og nådeløs forfølgelse av Jack og Eddie. Innflytelsesrike bakmenn og korrupte politifolk gjør hva som helst for å forhindre dem i å nå frem til rettssalen. Jack og Eddies kamp er i gang!

Bruce Willis i rollen som purk. Da tenker jeg de fleste allerede vet hva de har i vente, men dette er ingen DIE HARD og Willis spiller definitivt ingen John McClane. Her finner vi ham i en MYE mer anonym rolle som en fyr som er både kjedelig og lite pratsom, en antihelt man ikke umiddelbart klarer å knytte seg til. Dette er nemlig litt av problemet til 16 BLOCKS, det hele fremstår som en karakterdrevet story, hvor et par intense scener mellom ham og hans gamle partner Frank Nugent (David Morse) står i sentrum, men nøkkelscene overkjøres altså totalt av tidvis meningsløs dialog, kjapt tempo, altfor mange fluktscenarioer og plenty med action.

Selve historien, hvis innledning og oppbygning er meget god, holder dessverre ikke distansen ut. 16 BLOCKS kan nemlig ved første øyekast virke som et relativt gjennomtenkt politidrama, men før man vet ordet av det tar filmen en helomvending og ender opp med å bli til en noe usannsynlig actionmølje der et lite nyskapende plot, med korrupsjon og to partneres fortid i sentrum, utgjør ”dekkhistorien” til en film som ikke har særlig mye å by på for de på utkikk etter noe litt mer seriøst og originalt. Man finner likevel noen relativt gode skuespillerprestasjoner, et par heftige skytesekvenser og en helsikes mye løping i denne tidvis underholdende actionthrilleren. For ja, om ikke annet, så byr den i hvert fall på kjapp og eksplosiv underholdning som bare Hollywood kan lage. I tillegg får man muligheten til å nyte en Bruce Willis MED bart gjennom hele filmen, herlig! Hadde man bare fjernet, eller i det minste tonet ned, den tidvis ufattelig irriterende fengselsfuglen Eddie Bunker, spilt av Mos Def, som hele tiden skal snakke om all verdens likegyldige saker med sin grusomt plagsomme nasalstemme… Da hadde denne karen blitt fornøyd.

Digger du Brucern og er på utkikk etter lettfordøyelig underholdning som holder høy puls hele veien gjennom og som i tillegg kan by på et par uforutsette tvister, da er 16 BLOCKS noe for deg. Foretrekker du derimot en litt saftigere biff som holder til i noenlunde samme gate, ville jeg gått for COP LAND. En sterk treer herfra!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar