A Bittersweet Life

En stilfull, mørk og actionfylt delikatesse som suger deg inn fra første sekund. A Bittersweet Life er en fulltreffer og så langt årets beste film.

Asiatiske produksjoner har etter mine erfaringer en tendens til å variere fryktelig mye i kvalitet, men en gang i mellom treffer de blink og serverer filmer av såpass styrke at de etterlater publikum målløse, forvirret og grenseløst imponert (i likhet med OLDBOY) på en og samme tid, dette er en slik film. A BITTERSWEET LIFE er en stilfull, rå, mørk og actionfylt delikatesse som suger deg inn fra første sekund. Her blir vi tatt med på en reise inn i en hensynsløs verden full av brutale gangstere uten samvittighet. Vi følger den suksessfulle forretningsmannen Sun-Woo, som etter 7 år med hardt blodslit endelig er på vei opp i gradene. En dag blir han spurt om å se etter President Kangs elskerinne, Hee-Soo, som han frykter har en affære med en yngre mann. Oppgaven er enkel, skulle Sun-Woo oppdage at mistanken var berettiget må begge drepes på stedet. Ting tar derimot en brå vending, og før han vet ordet av det har en fatal beslutning fått sjefen til å sette ham opp på dødslisten. Sun-Woo lar seg derimot ikke plukke på nesen og før de vet ordet av det, har President Kang og hele gangstersyndikatet en hevngjerrig fyr på nakken med ingenting å tape…

A BITTERSWEET LIFE byr på en særdeles mørk, mektig og meget engasjerende fortelling om en manns kamp for overlevelse, rettferdighet og hevn. Det er i tillegg gjort plass til en trist, men ytterst nødvendig, og til dels underfortalt kjærlighetshistorie som stikker dypt inn i hjerterota og virkelig setter en ekstra spiss på det hele. I hovedrollen finner vi en mesterlig overbevisende Byung-hun Lee, som definitivt har vokst til å bli en av mine personlige favoritter, og som gjennom sin tolkning tilfører noe sårbart og mystisk, men samtidig klarer å opprettholde et beintøft ytre, til en fyr som ikke finner seg i hva som helst. Dette kommer tydelig fram i en herlig motorveisscene hvor han tar ut aggresjonen på noen tilfeldige idioter som driver gjøn med ham. Feil fyr, feil tidspunkt og en umiddelbar klassiker! Med det sagt, så er dette både kul, poetisk og brutal klasseunderholdning på en og samme tid, og regissør Ji-woon Kim skal utvilsomt ha all mulig ros for å ha lykkes i å skape en dyp voldsfilm av dette kaliberet som innehar både hjerte og sjel. En sjelden kombinasjon.

Foruten et nydelig klassisk soundtrack og et visuelt fantastisk ”look”, utfoldes selve historien på særdeles elegant og tilfredsstillende vis uten å på noe tidspunkt fremstå som det minste pretensiøst. Koreografien er knakende god og selv om kampsekvensene aldri tar av i Jackie Chan-stil, finner man utvilsomt mer enn nok av høye spark, harde knyttnever og andre lekre triks, hvis brutalt realistiske fremtoning, burde være nok til å slå knockout på de fleste. A BITTERSWEET LIFE fungerer på en hel rekke forskjellige plan og er definitivt en av de beste filmene jeg har sett så langt i år, om ikke den beste. Her blandes usedvanlig velspilt drama med både humor, kjærlighet og poesi, og sammen med en hel del vold, rå action og blodige slåsskamper utgjør dette i siste ende en enormt forfriskende og deilig miks av sjangere man dessverre ikke ser ofte av nå til dags. Terningkast 6.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar