Annie

En fantastisk fortelling som gir en skikkelig god følelse i både hjerte og sjel. Annie er og blir en stor klassiker, og kanskje tidenes beste musikal.

Den varme historien om den foreldreløse Annie har alltid sjarmert meg i senk. Helt siden jeg var liten har denne filmen gått hver jul på tv, og det er rett og slett en film jeg aldri går glipp av. Det rødhårede sjarmtrollet smelter alle hjerter, og nå har jeg endelig skaffet meg annieversary-utgaven på DVD. Lever den opp til forventningene og minnene?

Vi tas med tilbake til depresjonstiden og 30-årenes New York, det er en tøff tid og mange unger havner i barnehjem fordi foreldrene ikke har råd til å ta vare på dem. Det er på et slikt hjem for småjenter vi møter Annie og hennes venner. Barnehjemmet styres av den grusomme miss Hannigan, som alltid er både stupfull og jævlig mot ungene.

Ikke vanskelig å skjønne at ungene ser mørkt på livet og drømmer om en bedre fremtid. Tilfeldighetene går Annies vei når milliardæren Oliver Warbucks trenger god publisitet, og dermed inviterer en foreldreløs unge til å bo hos han i en uke.

Dette er som sagt den mest sjarmerende filmen som finnes, og det er ikke bare det livlige manuset og de fantastiske sangene som gjør dette. Det som bærer denne filmen er utvilsomt de gode skuespillerne. Aileen Quinn trenger ingen introduksjon, men det er faktisk andre skuespillere her også. Albert Finney som den iskalde kapitalisten med et varmt hjerte innerst inne er herlig å se på, han er kapabel til å både være skummel og skikkelig bestefar-koselig samtidig.

Til slutt må det sies noe om Miss Hannigan. Noe til ufyselig og jævlig personlighet må man lete lenge etter, jeg får skikkelig avsmak for denne skrekkelige personen, og det betyr vel ganske enkelt at Caron Burnett gjør en meget bra rolle.

Sangene er selvsagt også en viktig del av en musikal, og her sitter det perfekt. Det er lette og greie feelgoodtekster, og jeg har vanskelig for å tro at jeg er den eneste som gjerne synger med på de fengende sangene.

Rett og slett en fantastisk fortelling som gir en skikkelig god følelse i hjertet og sjelen. Filmen er og blir i mine øyne en stor klassiker, og kanskje tidenes beste musikal. En sterk femmer.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar