Alien vs. Predator

To av filmhistoriens verste monstre klasker sammen i en litt tåpelig actionfilm. Historien er mildt sagt ulogisk, men effektene er i det minste gode.

To av filmhistoriens mest fryktinngytende monstre har slått seg sammen for å lage en actionsmørje av dimensjoner. Historien er tynn som et fiskegarn, men effekter og store eksplosjoner er det mer enn nok av. Selv hadde jeg ikke forventet det helt store av filmen, og ble verken fryktelig skuffet eller spesielt imponert. Alien vs. Predator er nesten blitt så god som man kunne håpe, og like dårlig som det var lov til å frykte.

Eventyret begynner med at den styrtrike industrimagnaten Charles Bishop Weyland oppdager en mistenkelig og plutselig økning av varme fra dypet under Antarktis. Som seg hør og bør samler han umiddelbart et internasjonalt team bestående av arkeologer, forskere og sikkerhetseksperter for å undersøke mysteriet langt under jorden. Det hele ser ut til å gå knirkefritt, samtidig blir ekspertene mer og mer oppglødd over funnene som åpenbarer seg. Men alt er ikke som det skal være, på tross av at pyramiden er fylt med symboler fra aztekiske, egyptiske og kambodianske kulturer, finner de avstøpningen av kamre så teknologisk avansert at utenomjordisk innflytelse må ha funnet sted. Teamet innser at det ikke finnes noen utvei, 3 predatorer er på vei ned fra overflaten, mens flere hundre aliens sniker seg ut fra pyramidens gjemte kamre for å drepe alt som beveger seg.

Dette er en spennende og til tider creepy actionfilm, men når man er 2000 fot under jorden i en eldgammel pyramide omringet av aliens og predatorer, kan man vel strengt tatt ikke forvente annet. Jeg likte både Alien- og Predator-filmene i sin tid, og hadde forventet litt av et fyrverkeri når disse to monstrene ble plassert i samme film. Fyrverkeri ble det altså nok av, monstrene er fryktelig godt laget, det samme er alt som finnes av effekter. Skuespillere, historie og manus derimot, trekker kraftig ned på helhetsinntrykket. Historien er til tider fryktelig ulogisk, og ytterst få av skuespillerne imponerer med sine rolletolkninger. Min teori er at det meste av filmens budsjett har gått med til å lage spesialeffekter mens rollebesetningen har måttet komme i andre rekke.

Bortsett fra et par tørre vitser og litt tragikomisk sentimentalitet mot slutten, er dette en helt grei actionfilm. Terningkast 3.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar