Bad Boys 2

Michael Bay gir oss nok en gang hjernedød action-underholdning for alle penga. Bad Boys 2 er kanskje ingen kvalitetsfilm, men den underholder stort.

Denne gangen har jeg siktet meg inn midt i Hollywood i søkenen etter en fartsfylt og hjernedød, stor og dyr actionproduksjon. Da er det vel egentlig ikke særlig overraskende at valget har falt på en film av Michael Bay, mannen som mener at han lager filmer som han selv ville likt, ikke filmer som skal vinne priser og elskes av kritikerne. Denne filmen får man kjøpt både med 1 disc og som 2 disc-sett. Det er faktisk med en god del materiale på enkeltdiscversjonen, så jeg ser ikke bort i fra at det er et bra kjøp, men jeg har likevel valgt å anmelde settet med 2 skiver.

TNT-agentene (Tactical Narcotics Team) Mike Lowrey og Marcus Burnett er tilbake som råtøffe håndhevere av loven i Miami’s underverden. Ryktene sier at den kubanske storsmugleren Johnny Tapia har tidenes største forsending av extasy på vei over atlanteren til Miami, og på plass er selvsagt våre to helter undercover for å stoppe forsendingen. Det hele blir en enorm fiasko når man finner ut at ryktene var delvis feilaktige. Mike og Marcus skyr ingen midler for å finne ut av dette, og etter en hasardiøs biljakt får de strenge ordre fra kapteinen i TNT. Løs saken på hvilken måte de vil, men gjør det fort og få det ut av verden!

Å påstå at dette er en kvalitetsfilm nytter ikke, historien har vi sett 17 ganger før og den er fortsatt like urealistisk, hasardiøs og latterlig. Hvorfor får den da terningkast 4? Fordi dette har stor underholdningsverdi. Det er vel fortsatt kult å se vanvittige biljakter, sinnsyke shootouts og råfine damer? Jeg vet jo at jeg moralsk sett ikke bør le rått når man kjører over en død person og hodet spretter bortover, men det er så absurd at det blir underholdende likevel. Det som ikke funker så bra er humoren mellom Will Smith (Mike Lowrey) og Martin Lawrence (Marcus Burnett), mye av dette er IKKE morsomt i det hele tatt, det blir bare håpløst. Man kan også sette fingeren på holdningene i denne filmen, verken kubanere eller haitiere blir fremstilt særlig positivt her. Dette må man bare glemme å tenke på. Det er hjernedød action-underholdning, og filmen prøver heller ikke å være noe mer. Terningkast 4.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar