Bandidas

Filmen scorer ikke særlig høyt på originalitet, men den er ganske underholdende og har to rålekre damer i hovedrollene. Bandidas treffer nok derfor sitt mannlige publikum best.

Da var det duket for Kosmoramas store høydepunkt for min del. Westernaction med Penélope Cruz og Salma Hayek hørtes perfekt ut, og det var duket for en dose skikkelig festlig underholdning. Ikke noen typisk festivalfilm, men det er tross alt en eksklusiv førpremiere. Den er ikke på andre kinoer før i april.

Vi møter rikmannsdatteren Sara og bondejenta Maria, forskjellen mellom dem er egentlig så stor som den kan bli. En dag dukker amerikaneren Tyler Jackson opp og begynner å kjøpe billige tomter og likviderer eierne under påskudd av at det er lovlig fordi en nasjonal jernbane skal bygges gjennom området. I tillegg har han kjøpt opp alle bankene i regionen, ettersom de skal drives av en storbank i New York.

Når foreldrene til Sara og Maria står i veien for Jackson, lider de samme skjebne som så mange andre. Dermed er det duket for hevn, jentene skal rane alle Jacksons banker.

Dette høres ikke akkurat ut som noen uvanlig westernhistorie, bortsett fra at det er to rålekre damer i hovedrollene. Historien om onde amerikanere som rykker inn i Mexico for å ta over har blitt fortalt og gjenfortalt en rekke ganger. Dette er dermed verken nyskapende eller spesielt originalt, men det gjør heller ingenting.

De har satset på en ordinær og kul westernfilm med masse glimt i øyet, og akkurat det har de fått til. Salma og Penélope er en drømmeduo for oss gutter, den latinske verden har nok ikke noe vakrere å by på. Scenen hvor Salma lærer Penélope å kysse som en ekte kvinne er verdt inngangsbilletten alene.

Men denne filmen har litt mer å by på enn fine damer. Det er spesielt en actionsekvens som trekker opp, nemlig mot slutten i en avgjørende jakt på toget. Det er en av de beste skuddvekslingene jeg har sett, slowmotion og rå action i en perfekt blanding. Til slutt sendes en takk til Steve Zahn, som gjør en herlig rolle som en nerdete og relativt sær åstedsgransker. Ikke ulik karakteren Marshall i tv-serien Alias.

Dette er solid underholdning og absolutt verdt å sjekke ut, den fortjener en sterk firer.

Sett på Kosmorama Filmfestival 2006

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar