Blade: Trinity

Foruten en overflod av middelmådige actionscener og en småvittig Ryan Reynolds har ikke Blade: Trinity så altfor mye å by på.

Wesley Snipes er for 3. gang tilbake i rollen som den kjente vampyrjegeren Blade. Med seg på laget denne gangen har han blant annet den supersexy skjønnheten Jessica Biel og den ganske så rappkjefta Ryan Reynolds som de fleste nok kjenner fra Pizzagjengen. På tross av kjente navn og et stort budsjett, kan jeg fortsatt ikke skryte av å ha blitt nevneverdig imponert av denne Buffy-lignende filmatiseringen av vampyrdrepere.

Denne gangen har vampyrene kommet opp med en helt ny plan for å stoppe Blades trussel mot deres eksistens. Originale som de er bestemmer de seg for å vekke selveste Dracula til live, som i deres kretser også går under kallenavnet ”Drake”, fancy. Samtidig blir Blade utsatt for et komplott og får FBI i hælene, han er alene mot overmakten og trenger desperat hjelp, og når han trenger den som mest kommer plutselig Hannibal og Abigail inn i bildet. De 3 inngår et samarbeid og må prøve stoppe vampyrenes grusomme plan før det er for sent.

Dette er en film som går rett på sak, glem forspillet, her er det action fra begynnelse til slutt. Man utelukker kjapt en Oscar-kandidat, men en film kan ofte være ganske så underholdene på tross av konstant action, men når actionscenene preges av generelt upassende fjortis-techno og dårlig koreografi, blir ikke resultatet optimalt. Dette kan jeg leve med tenkte jeg, men når jeg så får se at en av ondingene (Parker Posey) har et vampyrgebiss på størrelse med Texas (da snakker jeg om et gebiss som åpenlyst er altfor stort til hennes lille munn) som får henne til å ligne en 6-åring i et billig Halloween-kostyme, oppdager jeg et stadig økende problem med å ta denne filmen seriøst.

Når man ser bort fra den uerfarne regissøren David S. Goyers mislykkede forsøk på å tilpasse filmen MTV-generasjonen, har den faktisk et par gode sider som er verdt å nevne. Da tenker jeg ikke på slåsskampene som vises i 3x den normale hastigheten for å gi publikum et inntrykk av at noen av disse skuespillerne faktisk kan karate (med unntak av Snipes). Her tenker jeg på den rappkjefta Ryan Reynolds. Med sine småsyrlige kommentarer og vittige personlighet er han med på å heve helhetsinntrykket på denne filmen.

Bortsett fra en ganske så meningsløs, men utrolig sexy, dusjscene med Jessica Biel og et par vittige kommentarer fra Ryan Reynolds har ikke denne filmen så altfor mye å by på. Men underholdningsverdi, det har den, terningkast 3.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar