Bobby

Filmen leverer meget gode skuespillerprestasjoner over hele linja. Men historiene bindes ikke godt nok sammen til å løfte Bobby over gjennomsnittet.

Vi følger historiene til en rekke forskjellige karakterer på Ambassador Hotel. Her skal nemlig senator Robert F. Kennedy tilbringe sine siste avgjørende timer før det skjebnesvangre attentatet.

Emilio Estevez skal i det minste ha for at han har skaffet et usannsynlig bredt galleri av skuespillere fra øverste hylle i denne filmen. Anthony Hopkins, Sharon Stone, Lindsay Lohan, Laurence Fishburne, Demi Moore, William H. Macy, Elijah Wood og Helen Hunt er bare noen få av dem. Når man i tillegg har brukt mordet på senator Bobby Kennedy som historie, er det ingen tvil om at det finnes et enormt potensiale. Hva har man så gjort med alle disse store navnene? Man har gitt dem stort sett like mye spilletid. Her er det ingen hovedpersoner, foruten Bobby, i et knippe arkivopptak. Det er en rekke vidt forskjellige sjeler i og rundt dette hotellet, og vi får et innblikk i mange av disse livene. Dessverre blir ikke alt like interessant, og man kan slett ikke si at alle de små historiene har noen relevanse for det endelige resultatet.

I praksis blir dette nesten som en rekke kortfilmer som ender opp i en kaotisk avslutning, hvor den eneste fellesnevneren, er at mange er på feil plass i det fatale tidspunktet. For all del, selv om ikke alt bindes like godt sammen, holder det stort sett et helt greit nivå. Bobby er stilfull, har nok av god musikk og selvsagt: Meget gode skuespillerprestasjoner over hele linja. Man har dessuten valgt å ikke ha med Bobby Kennedy som en fremtredende karakter i form av en skuespiller, men snarere brukt horder av arkivopptak, og mikset disse inn i den øvrige historien. En dristig manøver, men det fungerer utmerket.

Man bør også merke seg at dette absolutt ikke er noen politisk film. Riktignok har en senator hovedrollen, men her handler det mest om folks forhold til denne populære mannen som person. Flere av karakterene har dype følelser for denne personligheten, og tror oppriktig at dette er den fremtidige presidenten som kan få dem på rett kjøl. I scenene hvor dette kommer frem, har Bobby sin største styrke. Entusiasmen og gløden i et par av karakterene som står Kennedy nærmest, er mildt sagt fascinerende.

Til tross for at Bobby ikke fenger eller imponerer så mye som den kunne ha gjort, er dette et fint stykke film. Terningkast 4.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar