Cars

Pixar har nok en gang produsert en sjarmerende animasjonsfilm som er lett å fordøye. Den er både morsom og vellaget, men hakket for forutsigbar.

Regissør John Lasseter står bak animasjonsperler som Toy Story og Toy Story 2, i tillegg er han produsent for kortfilmen One Man Band som vises som forfilm til Cars. Stemmene i originalversjonen tilhører blant annet Owen Wilson, Paul Newman, Bonnie Hunt og Cheech Marin. I den norske versjonen kan du blant annet høre Espen Sandvik, Sverre Anker Ousdal, Ane Dahl Torp og Jan Erik Larssen.

I Cars møter du den suksessrike og selvgode bilen Lightning McQueen som gjør det stort som nykommer på racerbanen. Han kniver om førsteplassen med to godt etablerte konkurrenter, og for å slå dem begge må han reise til California for å delta i det prestisjetunge Piston Cup. På veien mister han følgesvennen sin, og uten noen form for retningssans eller frontlys befinner McQueen seg snart på villspor, nærmere sagt på Route 66. Etter å ha ødelagt store deler av veien blir han satt til samfunnstjeneste i den forlatte lille byen Radiator Springs. Mens han er fanget i ødemarken blir Lightning McQueen tvunget til å roe ned tempoet, samtidig som han lærer byens innbyggere å kjenne.

Cars er intet mindre enn en roadmovie hvor selve bilene har hovedrollen. Morsomme karakterer tar amerikanske stereotyper på kornet: Her finner du blant annet den enkle men godhjertede hillbillyen, en mystisk Hudson Hornet fra 50-tallet med sagnomsust fortid, den morske sheriffen, karrierejageren, den temperamentsfulle italieneren med butikk på hjørnet, og den intelligente storbykvinnen som har flyktet fra verdens mas og kjas.

Cars er en film som passer like godt for store som for små, her er det noe som tilfredsstiller enhver alder. De voksne vil antakeligvis sette pris på referansene til amerikansk kultur og andre filmer, mens både voksne og barn vil vri seg i setet av latter når karakterene finner på ulike sprell, for eksempel i form av å erte erkedumme traktorer og sinnssyke skurtresker. I tillegg har Cars en klar moral som er lett å følge for både voksne og barn.

I mine øyne har Lasseter klart å lage en vellykket animasjonsfilm som er lett å fordøye. Filmen er både morsom og vellaget, likevel blir historien litt for forutsigbar og uoriginal, men det holder likevel i bøttevis og spann til en sterk firer.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar