Closer

Mike Nichols har lagd en kynisk film om moderne kjærlighet og utroskap. Closer er velspilt, men også litt kjedelig.

Closer er en brutal historie om moderne kjærlighetsforhold, både på godt og ondt. Vi følger Dan (Jude Law), en håpefull forfatter som livnærer seg med å skrive nekrologer. Han blir ved en tilfeldighet kjent med Alice (Natalie Portman), som senere blir hans kjæreste og muse. Men gresset er alltid grønnere på den andre siden og Dan har problemer med å holde seg trofast. Det er her vi blir introdusert til Anna (Julia Roberts), en profesjonell fotograf han er sikker på han elsker. Problemet er bare at Anna har en kjæreste i form av Larry (Clive Owen), en person hun ble kjent med takket være Dan.

Som du sikkert har forstått er dette en ganske komplisert affære, likevel er dette kun halve historien. Tro meg, det blir mer innviklet enn dette. Men som i virkeligheten er kjærligheten aldri en dans på roser. Alle par har sine problemer å styre med, noen verre enn andres. I denne filmen står altså følelsesmessig krigføring i fokus. Her er det de negative delene av et forhold som fremheves, ikke de positive. Hvis du er på utkikk etter en trivelig kjærlighetsfilm, er dette definitivt ikke noe for deg, dette er en kynisk og depressiv fremstilling av parforhold i dagens samfunn.

På tross av en relativt innviklet historie er det ikke den som er det viktigste i filmen, her er fokuset på selve personene og de følelsesmessige opp og nedturene kjærligheten så ofte er årsak til. På samme måte er det ikke historien som bærer filmen, det er skuespillerne, og hvilket skuespillergalleri! Jude Law, Julie Roberts, Natalie Portman og Clive Owen er alle garvede skuespillere med lang erfaring i gamet. Likevel er det ikke de største stjernene som imponerer mest. Natalie Portman og Clive Owen er i en klasse for seg selv og utspiller nesten de to andre. Men for all del, det er ingen som spiller dårlig, nivået ligger meget høyt.

Regissøren, Mike Nichols, har gjort en glimrende jobb når det gjelder personskildringene og har virkelig klart å fange essensen av rollefigurene. Dette skal han ha ros for, men filmen har likevel sine mangler. Personskildringer og følelsesmessige berg og dalbaner er ikke nok til å holde spenningen ved like i 1 time og 45 minutter. På tross av iherdig innsats fra skuespillernes side, klarer ikke denne filmen leve opp til de høye forventningene. Terningkast 4.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar