Corvette Summer

På tross av greie skuespillerprestasjoner og en handling med et enormt potensiale klarer ikke Corvette Summer å engasjere eller underholde spesielt lenge.

Mark Hamill, kjent for de aller fleste av oss som Luke Skywalker i Star Wars, er å se i en helt annen rolle i denne filmen, nemlig som elev på en bilmekanikerskole. Slike filmer fra 70-80-tallet er som regel alltid interessante med tanke på at det gir deg muligheten til å se velkjente og etablerte skuespillere i en uvanlig setting, og denne er ikke noe unntak.

Forestill deg en bilfilm fra 70tallet, altså tiden før gatebiler ble assosiert med overtrimmede japanere med neonlys over alt. En film som inneholder den store helten fra Star Wars, en utrolig tøff Corvette Stingray, en gjeng sleipe biltyver, en selverklært horelærling/serveringsdame/skjønnhetspleier/eskortejente, mexicanere som cruiser rundt med lowridere i 20 km/t og en tvilsom bensinstasjoneier og sett det hele i Las Vegas. Det høres uten tvil ganske så morsomt ut.

Mark Hamill spiller Ken, en elev på en mekanikerskole. Som en slags årsoppgave har han sammen med en lærer og en gruppe elever funnet en nærmest totalvraket Corvette Stingray og pusset denne opp til å bli den råeste bilen i byen. Rett før sommerferien tar elevene bilen ut på en prøvetur gjennom byen, og det utenkelige skjer; bilen blir stjålet. Sint og fortvilet over politiets innsats for å finne den, tar Ken saken i egne hender og følger et tips om at bilen er i Las Vegas.

På veien møter han Vanessa, en ung jente på vei til Vegas for å prøve lykken som prostituert. Sammen ankommer de byen, og jakten på bilen kan begynne.

Men til tross for greie skuespillerprestasjoner og en handling med enormt potensiale klarer ikke denne filmen å engasjere eller underholde spesielt lenge. Det går med altfor lite tid til utvikling av personene, og veldig mange av de ender opp som flate og kjedelige, til tross for et spennende utgansgspunkt. Ideene stopper opp, og all fokus rettes mot de to hovedpersonene, noe som fungerer dårlig i en slik film. Seeren venter på et høydepunkt som aldri kommer, og en biljakt som blir tam og kjedelig.

Jeg gir den terningkast to, hovedsakelig fordi den sløste bort så enormt mye potensiale. Det er ikke ofte jeg mener dette, men denne filmen hadde vært perfekt for en nyinnspilling.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar