Cutthroat Island

Cutthroat Island lever ikke opp til sitt dårlige rykte, men for all del, dette er ikke akkurat underholdning fra øverste hylle.

En ny film i posten betyr ny anmeldelse på Filmbyen, og fra sylkvass actionthriller forrige gang går jeg videre til hjernedød sommerunderholdning. Shipohoi!

Når faren til Morgan Adams dør, overlater han et piratskip og en tredjedel av et skattekart til datteren. At hun bare har en del av kartet er ikke eneste problem, karet er nemlig på latin. Derfor kjøper hun slaven William Shaw til å tolke kartet. De må også finne de andre delene av kartet. En av delene har den onde og morderiske onkelen til Morgan, og det blir ikke bare lett å få samlet kartbitene.

Oppmerksomme lesere vil nok ha funnet ut for lenge siden at jeg er en sucker for slike actioneventyr. Inneholder filmen sjørøvere eller andre eventyrlystne personer og en skattejakt så er jeg på plass. Mange vil nok påstå at dette ikke akkurat er en film fra øverste hylle, og det skal jeg ikke krangle på. Det gjelder å innse at det ikke er noe dypere enn ren underholdningsverdi, så vil man helt sikkert sette pris på dette.

Regissøren er Renny Harlin, en fyr som står bak filmer som Die Hard 2, Cliffhanger og The Long Kiss Goodnight. Det er ingen tvil om at han har peiling på å lage hasardiøse actionfilmer, men han har også lagd en del elendige møkkafilmer som for eksempel Deep Blue Sea og Driven. I hovedrollene finner vi Geena Davis og Matthew Modine. Jeg er en stor fan av Geena, men Modine er ganske enkelt en fantastisk dårlig skuespiller som egentlig bør dra hjem og legge seg.

Kort fortalt er filmen i seg selv sterkt undervurdert, men det holder ikke til mer enn en firer på terningen.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar