Desperado

Robert Rodriguez har med Desperado gitt oss en film som er ganske tett på det jeg vil kalle optimal action når det gjelder råe shootouts og barske kommentarer.

I 1992 gjorde Robert Rodriguez sin første langfilm; El Mariachi, som umiddelbart ble en stor suksess. Den unge mannen fra Texas hadde funnet sitt kall. Robert satser alltid på sin særegne stil, og nøler ikke med å fylle på med skikkelige latinamerikanske badguys. Han er dessuten en god venn av Quentin Tarantino, og man kan se en del Tarantino-tendenser i denne filmen i tillegg til at han selv har en gjesterolle.

Antonio Banderas er tilbake som El Mariachi, den mystiske gitaristen. Denne gangen er han ute etter hevn over en druglord og alle hans menn, og eventuelt alle andre som står i veien. Grunnen til dette er en drept kjæreste og et skudd i hånda, men det ser vi ikke noe av i denne filmen. Det hele starter med at samarbeidspartneren Buscemi vandrer inn på en skummel pub og forteller historien om den hevnlystne gitaristen, og da er vi i gang.

Denne første scenen setter standarden for filmen. Her er det liten tvil om at vi har med en iskald hevner å gjøre, om han tar livet av 20 eller 30 folk har nok ikke så mye å si for denne karen. Banderas passer perfekt som denne råbarske, mørke hevneren, som tilsynelatende alltid vandrer i skyggene.

Dette er en film som er ganske tett oppunder det jeg vil kalle optimal action når det gjelder råe shootouts og barske kommentarer. Folk som flyr flere meter gjennom rommet fordi de har fått et par runder fra ei avsagd hagle i brystkassa er kanskje urealistisk så det virkelig monner, men det er jo sånn vi vil se når vi kjøper en actionfilm.

Hva må man ellers ha i en tøff actionfilm? Jo, man må ha ei fin dame og litt badguys. Salma Hayek er noe av det hotteste på to bein fra Latinamerika, så det er jo greit. Ondingene kan man heller ikke klage på. Gutta som sitter og slapper av i baren er skikkelige rasshøl. Ekle, usiviliserte, dumme stuter som man absolutt ikke føler noen sympati for, selv om de blir splatta utover veggene.

Historien i seg selv er syltynn og meget velbrukt når det gjelder denne sjangeren, men hvem faen bryr seg om det? Her har vi en renspikket actionfilm med akkurat det som trengs for å gi deg god underholdning for kvelden.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar