Die Hard: With a Vengeance

Regissøren fra originalen er tilbake, og det merkes. Die Hard 3 er en velsmurt actionkomedie som treffer der den skal.

Vi kjører på med god actionunderholdning, og denne gangen er det en stor 90-tallsklassiker som står på planen.

I denne tredje filmen om John McClane ser vi han separert fra kona og suspendert fra jobben. Han er dessuten rett om hjørnet til å bli en fullblods alkoholiker, men terroristen Simon vil ha det annerledes. Etter at en bombe i New York går av, ringer denne sære tyskeren opp NYPD og vil ha tak i McClane. Det viser seg at han trenger han til en dødelig omgang av barneleken Simon Says (kongen befaler), og her nytter det nok ikke å si nei!

Mye action på Filmbyen for tiden, men det er akkurat slike filmer jeg foretrekker, så da må dere nok leve med det! I hovedrollen finner vi selvsagt Bruce Willis. En ekte actionhelt er han, og passer særdeles bra i denne typen urealistiske og overdrevne actionfilmer. Det er heller ingen dårlig egenskap for filmen at en velopplagt og rappkjefta Samuel L. Jackson spiller rollen som McClane’s ufrivillige partner. Uansett hvor jævlig situasjonen er, har han alltid en smart kommentar på lager, og det er akkurat det man trenger i en perfekt actionkomedie.

Mannen bak filmen er ingen mindre enn John McTiernan. Denne karen har lagd actionfilmer som Die Hard 1, The 13th Warrior og den stillige thrilleren The Thomas Crown Affair. Man kan nok ikke stemple denne karen som noen genial regissør, men rådyre actionfilmer klarer han å ro i land. Dette er en av mine største actionfavoritter, og fortjener faktisk en femmer på terningen.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar