Duplex

Duplex er en komedie godt under gjennomsnittet, og holder ikke nivået man vanligvis kan forvente med Ben Stiller på rollelista.

Jeg syns det var på tide å anmelde en komedie og da falt valget på Danny DeVitos Duplex. Ingen superkjent film, men den er kanskje verdt å få med seg likevel?

Duplex er en helt ordinær film om det suksessrike paret Alex (Ben Stiller) og Nancy (Drew Barrymore). Alex er forfatter av profesjon og Nancy er bokutgiver. Filmen omhandler kjøpet av den første boligen Alex og Nancy virkelig kan føle at de eier.

Men så lett er det nok ikke, med på kjøpet følger leieboeren i 2. etasje. En tilsynelatende sjarmerende og grei gammel dame ved navn Mrs. Connelly, spilt av Eileen Essel (Ali G Indahouse). Det er forholdet mellom våre venner i 1. etasje og leieboeren som er hele handlingen i denne filmen og det blir fryktelig tynt.

Nancy jobber for den stressende sjefen Herman i et publishing-firma, mens Alex jobber hjemme for å få ferdig sitt siste mesterverk av en bok. Ettersom Mrs. Connelly virker å være i veldig dårlig form og stille av seg, ser ikke Alex noe problem med å bruke tiden hjemme.

Men mrs. Connelly er ikke så dårlig som man først skulle tro, hun er en innpåsliten gammel dame som alltid maser og står på med sitt for å ødelegge livene til Alex og Nancy. Blant høydepunktene kan jeg nevne en hornblåser-sammenkomst på kveldstid i 2. etasjen. Sånt får man ikke sove av.

Alex og Nancy prøver flere ganger desperat å gjøre noe for å stoppe den onde, gamle damen. Leiemorder og mordbrann er noen av virkemidlene som prøves, men ikke lykkes.

Dette er en komedie under gjennomsnitt og leverer ikke varene slik man kan vanligvis kan forvente av en komedie med Ben Stiller. Men for all del, her er det ikke skuespillerne som svikter. Det er hele historien. Danny DeVito er mannen bak denne filmen, og det er åpenbart at han bør holde seg til skuespilleryrket. Drew Barrymore gjør også jobben som forventet.

Dette er rett og slett en film hvor skuespillerne gjør jobben, men det er en så dårlig film at det hadde sviktet selv om De Niro og Pacino hadde steppet inn. Man blir faktisk lei av alle de gjentatte fiasko-aksjonene for å stoppe den gamle damen.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar