Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Et spennende og oppfinnsomt stykke arbeid. Men tross den originale historien, har Eternal Sunshine of the Spotless for lite kjøtt på beina til å holde helt til mål.

Joel har slått opp med kjæresten Clementine, men er langt fra klar til å gi slipp på henne. Det er inntil han oppdager at hun har fått ham slettet fra sitt minne for å dempe sorgen. Han bestemmer seg i et sårbart øyeblikk for å gjøre det samme. Filmen tar oss deretter med på en reise i Joels sinn, men idet minnene forsvinner, begynner han innse at fortiden er mer dyrebar for ham enn først antatt. Han gjenoppdager den kjærligheten han hadde for Clementine, og bestemmer seg for å prøve flykte fra sletteprosessen. Han er på flukt, i sitt eget sinn.

Jim Carrey har som vane å velge en del bisarre prosjekter å medvirke i når han ikke lager typiske komediefilmer, denne er intet unntak. På tross av en romantisk forbindelse i bunn, er dette langt fra ordinære saker, tvert imot. Historien er original, veldig spesiell og definitivt ikke noe for alle og enhver. Når det er sagt, så liker jeg vanligvis litt kompliserte filmer, men etter 1 time med Eternal Sunshine of the Spotless Mind begynte jeg å føle at jeg hadde skjønt poenget, og at det var på tide å komme med noe nytt. Det var likevel ikke før helt mot slutten at det tok seg opp med et par uventede tvister og vendinger. Selv om jeg ikke likte filmen i seg selv, tar den opp et par interessante spørsmål angående teknologi og utvikling som til tider kan være skremmende å forestille seg. I tillegg settes det et spennende fokus på menneskets oppbygning og evne til å velge den letteste utveien når ting ser som mørkest ut.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind er helt klart et gjennomtenkt stykke arbeid med et relativt kunstnerisk preg, gode kvaliteter hvis dette er din preferanse, men selv kom jeg aldri helt inn i settingen og historien generelt. Det ble for sært. Når det kommer til skuespillergalleriet er det derimot ingenting å klage på, prestasjonene i seg selv er ikke mindre imponerende. Jim Carrey utmerker seg som vanlig med stor innlevelse og troverdighet (gi den mannen en Oscar), samtidig leverer Kate Winslet en fenomenal rolletolkning som Jims kjæreste. Men på tross av dette var altså ikke filmen fengende nok til å klare å holde på interessen min i knappe 1 time og 40 minutter.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind har absolutt potensiale til å slå gjennom, men filmen ble litt for spesiell og stemningen litt for mørk og dyster etter min smak. Terningkast 3.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar