Fantastic Four

Elendig regissør, elendig historie, elendige og gode skuespillere om hverandre og relativt greie effekter. Fantastic Four kan du trygt styre unna.

Idag har Fantastic Four premiere på norske kinoer, og vi er selvsagt på plass med en anmeldelse allerede nå.

Fem venner og vitenskapsmenn har bestemt seg for å dra ut i rommet og følge med på den kommende kosmiske stormen. Her snakker vi om Reed Richards, lederen av gruppa. Hans tidligere kjæreste Sue Storm, hennes nye kjæreste Victor Von Doom. Broren til Sue; Johnny Storm og til slutt Ben Grimm. Vel fremme på romstasjonen gjør de seg klare til å sjekke ut dette spennende fenomenet. Det går ikke som planlagt, og plutselig er stormen 5 minutter unna i stedet for 5 timer. Vennegjengen blir truffet. Det går tilsynelatende bra, men etterhvert begynner de å utvikle spesielle krefter.

For ordens skyld kan vi nevne at Reed Richards får evnen til å strekke sine egne kroppsdeler og får tilnavnet Mr. Fantastic. Sue Storm blir The Invicible Woman som kan bli usynlig og dessuten skape såkalte forcefields. Johnny Storm blir til The Human Torch og kan omgi seg selv med flammer, han kan også fly. Ben Grimm blir til The Ting, en stor fyr med stein-lignende kropp og blir råsterk. Den siste av dem, som ikke blir en del av Fantastic Four fordi han blir ond, er Victor Von Doom. Han blir til Dr. Doom. Denne karen kan kontrollere strøm og dessuten utvikler han et ukjent og enormt kraftig metall i kroppen.

For det første vil jeg kommentere lengden på denne filmen. Den varer i 106 minutter, og jeg tok meg selv i å sjekke hvor lenge som var igjen flere ganger. Jeg fikk en følelse av at Hollywood virkelig har stressa med å få ut det skvipet her så fort som mulig. Utnytte suksessen til tegneserie-sjangeren de siste årene, men det funker absolutt ikke. Den første timen brukes til å se at de fire fantastiske lærer å beherske evnene sine, og en viss dødtid med den slags må det ofte bli i oppstarten av slike superheltfilmer, men det må gå an å begrense det litt.

Da kan jeg si noen ord om det som er positivt også, for det er faktisk et par ting som er verdt å nevne. For det første skal et rettes en takk til castingcrewet som har valgt ut Michael The Shield Chiklis og Julian Nip/Tuck McMahon. Dette er de to beste skuespillerne i filmen, og som i sine respektive tv-serier gjør de en fenomenal jobb. Jessica Alba ser alltid bra ut, men er ikke mer enn en halvdvask skuespiller. Ioan Gruffudd og Chris Evans kan ærlig talt bestille seg noen timer på nærmeste dramaskole og prøve igjen om noen år.

En grunnleggende ting som bør sitte i slike filmer er spesialeffektene, og det gjør de her også. Til tider. Den siste avgjørende fighten er ikke særlig imponerende lagd, det er gjort bedre i både Spider-Man og X-Men-filmene. Jeg kan også ta noen ord om regissøren, Tim Story. Det er ikke bare navnet som er dårlig med denne karen, han er også en elendig regissør. Han står bak filmer som The Firing Squad og Taxi.

Da har vi kommet frem til følgende konklusjon om denne filmen: Elendig regissør, elendig historie, elendige og gode skuespillere om hverandre og relativt greie effekter. Det er ærlig talt bare Julian McMahon og Michael Chiklis som redder det absolutte bunnmål her. Terningkast 2.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar