Gothika

En skrekkfilm uten skrekk. Gothika gir oss lite underholdning for pengene.

Det er på tide å anmelde en skrekkfilm! Her finner vi Halle Berry, Robert Downey Jr. og Penélope Cruz i noen av rollene. Jeg skal innrømme at Halle Berry gjorde det noenlunde bra som ei sexy Bond-pike, men å ha hovedrollen i en psykologisk skrekkfilm er noe helt annet.

Gothika handler om kriminalpsykiateren Miranda Grey, spilt av Halle Berry, som plutselig en dag blir utsatt for et uhell. Hun våkner til slutt opp på sin egen mentalinstitusjon, men denne gangen som en pasient. Uten noen som helst erindring om hva som skjedde den fatale kvelden, får hun vite at ektemannen hennes skal ha blitt funnet brutalt myrdet samme kveld som uhellet skjedde. Alle sporene i saken peker mot henne selv, hun må nå komme til bunns i saken på egen hånd.

Med Halle Berry, Penelope Cruz og Robert Downey jr. på rollelisten skulle man tro at dette var en film verdt å se; der tok jeg feil. Den klarer ikke innfri på noen av områdene som kunne gjort dette til en bra film. Verken skrekkdelen, skuespillerdelen eller historiedelen klarer å imponere meg på noen som helst måte. Den eneste av skuespillerne som klarte å heve seg over gjennomsnittet i denne filmen var Robert Downey jr. Han gjør en relativt god innsats som Mirandas kollega, som etter ulykken må balansere vennskapet på den ene siden mot hans ansvar som hennes utnevnte psykolog på den andre. Til Oscar-vinnende Halle Berrys forsvar kan man si at skrekkfilmer definitivt ikke er hennes beste sjanger.

Selv om regissøren febrilsk prøver å sannsynliggjøre historien, lykkes han ikke. Selv om dette er en spøkelseshistorie er det grenser for hvor usannsynlig den kan være. Det er her filmen taper litt av skrekkmomentet sitt, at vi som publikum finner historien så lite trolig at vi slett ikke blir skremt av det skjer. Miranda blir for det første innlagt på den psykiatriske avdelingen hvor hun tidligere jobbet, hun skal nå leve sammen med pasientene hun tidligere prøvde å hjelpe. På nettopp denne avdelingen er det tilfeldigvis flere potensielle ”mistenkte” i drapssaken hun ufrivillig er blitt en del av, samtidig blir saken etterforsket av hennes nærmeste venn.

Alt i alt er dette blitt en sørgelig ”skrekkfilm” som ikke klarer å overbevise på noen som helst måte. Terningkast 2.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar