Heartbreak Hotel

En syltynn komedie om svenske, middelaldrende kvinner fullstendig blottet for sjarm og intelligens. Styr unna.

Heartbreak Hotel er en film om to svenske kvinner i førtiårene som begge er nyskilte og begge er klare for å «finne seg selv«. Den ene er innesluttet, forsiktig og stusselig, mens den andre naturligvis er hennes rake motsetning. De møtes nå hvert fall, og finner ut at de skal utforsk byen og utelivet sammen på utestedet Heartbreak Hotel.

Dette er skikkelige flaue greier. Dette er American Pie, uten ungdommer, men med svenske middelaldrende kvinner fullstendig blottet for sjarm og intelligens. Målgruppen for denne filmen er nok ganske innsnevret og er veldig tilpasset kvinner mellom 40 og 50 år, gjerne skilte, og på ei god rødvinnsfyll dersom latteren skal komme fram. Historien er utrolig lettlest, og man sitter hele tiden og bare venter på å få bekreftet hva som skal skje, og ikke minst hva man frykter skal skje. For denne filmen er et eneste langt mareritt hva angår pinlige episoder, samtaler og klisjeer.

Colin Nutley har tidligere laget en hel rekke med komedier, blant annet Änglagård med samme Helena Bergström, og burde visst bedre enn dette. Dette er ikke morsomt et sekund, og når man mot slutten prøver å lage dramatikk og følelser er det så påtatt og patetisk at det kanskje er det nærmeste man kommer en morsomhet i denne filmen, som til og med avslutter som en dårlig variant av en utrolig mye bedre kvinne-vennskaps-film, nemlig Thelma & Louise. Så se heller den.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar