Heat

En umiddelbar klassiker i regi av Michael Mann. Heat er en glimrende thriller med et skuespillergalleri man sjelden ser maken til.

Michael Mann gir oss denne intense og utrolig spennende thrilleren, med Robert DeNiro og Al Pacino i de største rollene. Da er det duket for en fantastisk film tenker du kanskje, og det stemmer bra.

Vi følger den iskalde Neil McCauley (DeNiro) og hans brutale gjeng med ranere. Det hele starter med et umenneskelig voldsomt ran av en pengetransport, og det er her vi får føle hvor utrolig bra dette steintøffe ransmiljøet er skildret. Her er det ingen nåde.

McCauley og gutta kommer seg unna med det de var ute etter og etterlater seg proffesjonelt lite spor. Politimannen og familiefaren Vincent Hanna (Pacino) blir satt på saken, og dette er ingen hvilken som helst politimann. Hanna er en etterforsker i særklasse som lever seg helt og holdent inn i jobben sin. Når denne mannen får en oppgave, skal det ikke hviles før jobben er gjort.

Hanna spilles av en intens og fantastisk opplagt Al Pacino som kommer stadig nærmere ranerne, og når McCauley bestemmer seg for å få med gruppa på et siste brekk før han tar med kjæresten Eady (Amy Brenneman) og rømme landet kommer Hanna alt for nære og alt går fryktelig galt.

Dette er en glimrende thriller av mester-regissøren Michael Mann (Collateral, The Insider, Ali), og han skuffer heller ikke denne gangen.

De visuelle skildringene av det beinharde ransmiljøet og en manns besettelse på å stoppe det er rett og slett enestående. En annen ting som fester seg i hodet er de fantastiske rolletolkningene. I tillegg til alltid imponerende prestasjoner av De Niro og Pacino er det et knippe andre navn å merke seg.

Vi ser Val Kilmer i rollen som Chris, en av McCauleys menn. Ashley Judd gjør en spesielt god innsats som Chris’ frustrerte kone. I andre roller ser vi Amy Brenneman, Jon Voight, Tom Sizemore, Wes Studi, Natalie Portman. Med andre ord, mer enn nok å glede seg over. Alt i alt, en glimrende film. Terningkast 6.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar