Hoodwinked

Selv om animasjonen er heller mangelfull, så ødelegger dette overraskende lite av helhetsopplevelsen. Hoodwinked er en forfriskende komedie med et lite glimt i øyet og en legendarisk badguy.

Den klassiske historien i ny, animert fortapning. Rødhette, bestemor og ulven er med, men alt er ikke som det virker. Det er rapportert om husbråk i bestemors hus, og skogens detektiver er på saken. Men hvem står bak? Den sarkastiske ulven eller den stokk dumme tømmermannen? Er det bestemor, som ikke er så skrøpelig som hun virker? Eller er det Rødhette, som definitivt ikke er en hjelpesløs liten pike. Ingen er utenfor mistanke og ingenting går som forventet når dyrene i skogen holder hoff.

Dette er definitivt ingen «typisk» barnefilm. Her finner man alt fra rå action til de litt roligere og humoristiske innslagene som samlet utgjør en herlig blanding av såpass mange sjangre at den burde ha mer enn nok å by på for alle og enhver – uansett alder og kjønn. HOODWINKED er mildt sagt en helsprø komedie der en småkul detektivhistorie utgjør plottet og der et helt spekter av beintøffe plagiatkarakterer, av henholdsvis Dolph Lundgren, Poirot og en stereotypisk badguy (den typen vi finner i alle Steven Segal/Dolph Lundgren/Van Damme-filmer), blir hånet og gjort narr av som aldri før… Rett og slett diggbart!

Med sine ville stunts, tøffe actionsekvenser, kjappe replikker, helsprøe karakterer og originale vinkling på en klassisk barnehistorie, sørget HOODWINKED for PLENTY med underholdning, selv for en halvt voksen student som meg! Filmen sitter i minnet som en meget morsom kinoopplevelse og hadde akkurat passe med uventede vendinger, tvister, kjappe replikker og tøff musikk (den kunne til tider minne om en mini-musikal, og det gjorde absolutt ingenting) til å holde på interessen min i knappe en og en halv time. For actionfantastene blant oss kan jeg i tillegg love at den har mer enn nok av fart, spenning og ekstremt usannsynlige actionscener med en liten touch av MATRIX, MISSION IMPOSSIBLE, KUNG FU HUSTLE(??) og XXX (snowboard-scenen tok kaka) å by på til å mette enhver actionfreeks mage!

Dette er kanskje ikke vanlig kost for en barnefilm å være, men hva er egentlig «barnevennlig» med denne filmen? Den er nemlig langt fra å være noe av det barnsligste, «triveligste» og mest følelsesladete jeg har sett (noe som i stor grad skyldes den halvdårlige animasjonen og de relativt «døde» ansiktsuttrykkene), men dette ødela overraskende lite av selve helhetsopplevelsen. I tillegg scorer den såpass høyt på sjarm, originalitet og ren kulhet at disse få manglene går i glemmeboksen.

Når det er sagt må jeg virkelig berømme Patrick Warburton for det han klarer å tilføre HOODWINKED gjennom sin tøffe stemme og geniale tolkning av ulven. I fellesskap med en herlig, liten og ekstremt hyper sidekicker ved navn Twitchy, sørger disse to egenhåndig for en rekke klassiske scener! Kort og godt en helsprø animasjonskomedie med et lite glimt i øyet og en legendarisk badguy. En svak femmer herfra.

Sett på Kosmorama Filmfestival 2006

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar