Jackie Brown

En svært underholdende og uforutsigbar hvem-lurer-hvem lek, og et av tidenes beste soundtrack. Quentin Tarantino leverer varene.

Elmore Leonard har skrevet boken som denne filmen er basert på. Man kan trygt kalle han en levende legende, han har skrevet materiale til blant andre Get Shorty, Out of Sight og Be Cool som er kinoaktuell i disse tider. Regissøren bak Jackie Brown er en annen legende; Quentin Tarantino. Filmen kom ut i 1997, men ble ingen enorm hit med det første. Filmen har likevel som flere andre Tarantino-filmer skrevet seg inn i historien som en kult-klassiker. På skuespillerlisten finner vi Samuel L. Jackson, Pam Grier, Michael Keaton, Robert DeNiro, Bridget Fonda og Chris Tucker for å nevne noen. Alt er tilrettelagt for en stor filmopplevelse.

Jackie Brown (Grier), en middelaldrende kvinne som jobber i en dårlig betalt stilling som flyvertinne. For å spe på litt smugler hun penger fra Mexico til USA for våpenhandleren Ordell Robbie (Jackson). Man får litt sympati for denne utbrente, nesten kjedelige damen. En dag blir hun stoppet av narkotikapolitiet og må gjøre en avtale for å slippe unna fengsel. Det er ikke bare narkotikapolitiet som vil ha pengene til Ordell Robbie, det vil også Jackie Brown selv og flere andre. Det blir en underholdende og uforutsigbar hvem-lurer-hvem lek, og en genial måte å fortelle historien på fra flere perspektiver gjør dette til en riktig så bra film. Jeg må også nevne soundtracket, som av mange kjennere anses som det beste filmsoundtracket noen gang. Terningkast 5.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar