Joey

Ser man bort fra en heller dårlig start så er første sesong av Joey faktisk ikke så ille. De siste 6-7 episodene er likevel best, uten at det sier så altfor mye.

Det er på tide at vi tar for oss en av de nyeste seriene som har kommet på DVD. Her snakker jeg selvfølgelig om spin-off’en til Friends, nemlig JOEY. Joey var en av mine favoritter i FRIENDS, men klarer han å bære et helt show på egen hånd?

Jeg skal ikke legge skjul på at jeg ikke hadde så altfor store forhåpninger til denne DVD-boksen, da jeg så premieren til JOEY på TV2 for en stund siden ble jeg langt fra hekta. Vitsene virket litt påtatt, dumme og var rett og slett ikke morsomme. I tillegg utviklet jeg ganske kjapt et hatsk forhold til søsteren til Joey, Gina Tribbiani, som faktisk gikk meg ekstremt på nervene i begynnelsen. Drea de Matteo, som spiller Gina, virket rett og slett litt fresh og usikker på det hun gjorde, vitsene hun slo var mer irriterende enn morsomme og ikke var hun spesielt hot heller. Har man ingen hysterisk gode kommentarer å tilføye serien bør man i hvert fall SE godt ut, kanskje litt harskt å si, men en eller annen grunn skal man da ha til å forbli klistra foran TV-skjermen! Heldigvis tones karakteren hennes litt ned i løpet av seriens gang, i tillegg virker det som om hun har funnet seg mer til rette i rollen som ei røff og ”slutty” søster (go figure?). At skribentene til serien har klart å forbedre nivået på vitsene og underholdningsfaktoren noe voldsomt, trekker heller ikke ned.

Joey er som alltid utrolig kul, jeg får seriøst aldri nok av den fyren (det skal tolkes helt platonisk!). Vitsene om hans dametekke, sjarm, svakhet for god mat og lave intelligens slår aldri feil. Kanskje er det fordi jeg kjenner meg igjen i typen, hvis man ser bort fra hans dametekke og sjarm, that is. Eller så kan det ganske enkelt være fordi det er en rollefigur det er utrolig lett å like. I denne serien har han i tillegg fått selskap av sin strake motsetning, Michael Tribbiani, sønnen til Gina. Paulo Costanzo, som spiller Michael, fant seg hurtig til rette i både rollen og serien generelt. Akkurat som Joeys dametekke skaper mye moro, gjør Michaels mangel av nettopp dette, akkurat det samme. Han kan til tider minne om en ung utgave av Ross fra Friends, en ekstremt kjedelig og nerdete type som man, på tross av dette, kan ha det ekstremt morsomt med, eller rettere sagt, ha det morsomt på bekostning av! Episoden der han prøver seg på å trashtalke Joey er i tillegg en umiddelbar klassiker, det kan ikke forklares, se den! Dette er kort sagt et fyrverkeri av en duo på sitt beste. Dessverre føler jeg ikke folka bak JOEY har klart å utnytte dette til det fulle, forhåpentligvis får vi mer av dette snart!

Ser man bort fra en heller dårlig start, er serien faktisk ikke så ille. De siste 6-7 episodene er likevel best, uten tvil. Klarer de å holde dette nivået ved like ut neste sesong skal jeg faktisk vurdere å bli fast seer. Dessverre representerer de gode episodene kun et mindretall på denne DVDen. JOEY-serien har så absolutt potensial til å bli stor, men den er ikke helt i mål enda. Forhåpentligvis blir neste sesong hakket bedre. Terningkast 3.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar