Lucky Number Slevin

Lucky Number Slevin byr på masse kjapp og innviklet moro, smart dialog, et herlig utvalg av originale karakterer og hardkokt action. Resultatet er et forfriskende pust av en gangsterfilm.

LUCKY NUMBER SLEVIN er en thriller som utspiller seg i en underverden full av kriminalitet og hevn. Livet i Los Angeles arter seg ikke særlig bra for Slevin (Josh Hartnett). Bygningen hvor leiligheten hans ligger er kondemnert, en raner stakk av med ID-kortet hans, og som om ikke det var nok har kjæresten hans vært utro. Han trenger å komme seg litt vekk og får låne leiligheten til kameraten sin, Nick Fisher, i New York. Men uhellet forfølger han, og snart skal alt bli så mye verre…

LUCKY NUMBER SLEVIN byr på masse kjapp, men innviklet moro, en smart dialog, et herlig utvalg av originale karakterer samt litt hardkokt action og er på mange måter et forfriskende pust av en gangsterfilm som blander utidig komikk med blodseriøst alvor.. Og som i stor grad lykkes med det! Mye takket være et skuespillergalleri av dimensjoner som definitivt gjør sitt for å sette et ordentlig preg på en film av dette kaliberet. Likevel er det Josh Hartnett som, sjokkerende nok, utmerker seg størst i det jeg vil kalle hans beste rolle siden VIRGIN SUICIDES i ’99. Selv om han spiller skulder til skulder med store navn som Bruce Willis, Morgan Freeman og Ben Kingsley, mener jeg han kommer overraskende godt ut av det hele og gir, på mange måter, filmen den særegenheten og det lille ekstra som skal til for å vippe den opp til en femmer.

Personlig likte jeg den litt lekne stilen til LUCKY NUMBER SLEVIN som både underholder, fascinerer og som til slutt klarer å snøre sammen de snodige hendelsene inn i et saftig plot som involverer en hardbarka rabbinergangster, nådeløse mafiafolk, røffe politimenn og hevnlystne leiemordere! På toppen av det hele er det selvfølgelig også gjort plass til en flott kjærlighetshistorie som, i likhet med selve filmen, inneholder en rekke forskjellige tvister og uventede vendinger som sørger for å holde deg på tå hev hele veien gjennom. Det eneste som plagde meg litt, var at når det hele var sagt og gjort, og du vet at du har blitt ”lurt” og bitene begynner å falle på plass, så virket den såkalt geniale planen litt VEL enkel.

Dette satte likevel ingen stor demper på helhetsinntrykket da alt fram til dette besto av en solid dose lettlivet underholdning der lekre finesser og, ikke minst, uforglemmelige replikker umiddelbart klistret seg på minnet! Her setter virkelig ”Sloe” spissen på det hele (du husker vel fyren med det enorme underbittet, Bubba, fra FORREST GUMP?) med sin kongelige rolle som en hardcore gangster som sliter med å formulere seg riktig. Denne fyren sørger ene og alene for en rekke mer eller mindre minneverdige scener som i seg selv er verdt halve inngangsbilletten! Kort sagt, liker du småkompliserte gangsterfilmer med et lite glimt i øyet, masse underspilt humor og en ekte «Kansas City Shuffle» er dette definitivt noe for deg, terningkast 5.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar