Meet the Fockers

Dette kan i beste fall kalles en ordinær komedie. Meet the Fockers er en skuffende oppfølger med altfor få høydepunkter.

Meet The Parents hadde enorm suksess når den kom i 2000, klarer oppfølgeren å følge opp skikkelig?

Svaret er nei.

Meet the Parents er helt klart en betydelig bedre og mer underholdende komedie, men for all del. Denne filmen har også noen lyspunkter, men de kommer alt for sjelden. Den første filmen er en av mine store favoritter når det gjelder komedier, den har alt. Glimrende og treffsikker humor fra både De Niro og Stiller for å nevne en ting, men vi skal ikke vurdere den i dag. Tilbake til oppfølgeren.

Vi møter igjen det forlovede paret Gaylord Focker (Ben Stiller) og Pam Byrnes (Teri Polo). Forrige gang overlevde Gaylord såvidt møtet med svigerforeldrene, denne gangen skal hans foreldre introduseres for svigerforeldrene. Historien høres veldig lik ut som i den første filmen, men de ultraliberale foreldrene Focker (Dustin Hoffman og Barbra Streisand) sørger for helt andre diskusjoner og situasjoner enn i den første filmen. Dette fungerer til tider brukbart, men man blir fort lei.

Som en ferdiglest bok åpner filmen seg og man føler at man hele tiden vet hva som skal skje. Dustin Hoffman og Barbra Streisand friskner riktignok til filmen en god del, men det virker på en måte litt trist å se en glimrende skuespiller som Hoffman dukke opp med en halvdvask opptreden i en film han ikke passer inn i. Barbra Streisand skulle man kanskje tro var en relativt dårlig skuespiller, men gjør en helt okey innsats. Når det gjelder Ben Stiller og Robert DeNiro er alt det samme som i den første filmen. DeNiro som den morske Jack Byrnes som alltid er ute etter å ødelegge for Gaylord Focker. Som nevnt tidligere vet man hva som kommer til å skje, DeNiro får nesten ødelagt alt, men alt går bra til slutt. Jeg vil ikke ha noen klager på spoilers, for dette er så åpenbart at man finner det ut før filmen starter likevel.

Når det gjelder det rent tekniske, som lyd, bilde, kameraføring også videre er det ingenting å legge til ettersom det ikke er noe man merker seg. Dette kan i beste fall kalles en ordinær komedie med alt for få høydepunkter, og en skuffende oppfølger. Dessuten varer den for lenge, det blir kjedelig på slutten. Terningkast 3 under tvil.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar