Million Dollar Baby

Clint Eastwoods nyeste film har fått 4 Oscar-statuetter, deriblant for beste film og regi. Det er fullt fortjent. Million Dollar Baby er ekstraordinær.

Clint Eastwood har vært i søkelyset i snart 50 år, han gjorde seg først bemerket som en ultratøff cowboy på 50-tallet og har siden den gang spilt i godt og vel 60 filmer. Likevel er det i regissørstolen hans talent virkelig har kommet til syne. Likevel klarer jeg ikke bestemme meg hva som er best i hans nyeste film Million Dollar Baby, den glimrende regien eller hans fenomenale innsats som Frankie. Det er nemlig Frankie Dunn denne historien handler om, en suksessfull boksetrener som av en eller annen grunn har mistet kontakten med datteren. Han fremstår som en kald mann på utsiden, men bak det tøffe ytre er det en mann som de siste 23 årene har besøkt kirken på daglig basis for å få tilgivelse.

Når Maggie Fitzgerald en dag valser inn på treningsstudioet, stiller Frankie seg ytterst kritisk til hennes inntreden. Han trener ikke jenter. Hun forklarer ham at det eneste som stopper henne fra å gi opp og leve et liv på trygd boende i et hus i form av en campingvogn, er drømmen om å bli en profesjonell bokser. Frankie velger å gi henne en sjanse og begynner å trene henne, han oppdager hurtig at hun var bedre enn først antatt, mye bedre…

Dette er kort sagt en glimrende film om 2 mennesker som utvikler et dypt vennskap takket være sin lidenskap for boksing. Den ene, Maggie, savner faren, mens den andre, Frankie, savner datteren han mistet kontakten med for mange år siden, noe som binder dem sammen på et underlig vis. Begge hovedrolleinnehaverne briljerer i sine roller og får virkelig utfoldet seg til det fulle på det store lerretet, noe de har mottatt to velfortjente Oscar-nominasjoner for. Morgan Freeman gjør også en flott innsats i filmen som Eddie Durpis, på tross av sin lille rolle klarer han å påvirke filmen utrolig mye med sitt nærvær.

Clint Eastwood skal ha skryt for de glimrende rolleskildringene i filmen. Han serverer ikke alt på sølvfat, likevel får man stor sympati for rollefigurene, selv om vi blir fortalt veldig lite om deres personligheter, oppleves det at man lærer dem å kjenne gjennom deres handlinger.

Clint Eastwood har gjort det igjen, dette er intet mindre enn en ekstraordinær filmopplevelse. Terningkast 6.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar