Mimic: Sentinel

Man har dårlige filmer. Så har man de filmene som er så dårlige at de blir morsomme, og til slutt har man de filmene som er så dårlige at man funderer på meningen med livet. Dette er sistnevnte.

Filmen er den tredje i Mimic-serien og er av typen rett-på-video. Så vidt jeg vet har ikke de tre Mimic filmene noe med hverandre å gjøre annet enn i tematikken, så hvis du har planer om å se alle tre gjør det altså ingenting hvilken rekkefølge du ser dem. Tro meg; du kommer ikke til å ha planer om å se de to andre om du ser denne først!

Mimic 3 – Sentinel er den komisk korte fortellingen om 24 år gamle Marvin (Karl Geary) som på grunn av en livstruende sykdom blir nødt til å holde seg på sitt isolerte rom i leiligheten til sin mor. Her får han tiden til å gå ved å overvåke og ta bilder av nabolaget sitt på samme måte som James Stewart gjorde det i Hitchcock-klassikeren Rear Window. Etterhvert som mystiske ting begynner å skje utenfor Marvin sitt vindu, aner han at det kan være snakk om noe kriminelt. Det Marvin ikke vet, er at det er noe langt verre som sniker seg rundt i bakgården. Det har nemlig bosatt seg kjempekakerlakker der!

I ekstramaterialet nevner regissør J.T. Petty noe om at dette er en slags «Rear Window med kakerlakker». Greit nok, den gjennomsnittelige filmkjenner ser raskt at de har «lånt» mye fra Hitchcock sin klassiker, men Mimic 3 bommer på alle punktene Rear Window ble suksessfull og legendarisk for. Det blir på en måte en parodi på en parodi av Rear Window. Manuset kunne like godt være en barneskoleelev sitt første forsøk på å skrive en stil. Historien er kjedelig, mangler en god dialog og J.T. Petty har vel strengt tatt fylt inn «Fade to black» et par hundre ganger bare for at manuset ikke skulle bli for tynt. Og manuset er tynt. Når rulleteksten kommer, har ikke filmen engang vart i 70 minutter…

Om manuset er dårlig, er skuespillerne elendige. Maken til uinteressant og håpløs tolkning av den syke men akk så mistenksomme hovedrollen Marvin skal man lete lenge etter. Resten av birollene er ikke mye bedre. Hadde besetningen møtt opp på audition for en statistrolle i en hvilken som helst Tore Ryen serie, tror jeg samtlige ville få problemer med å overbevise. Det er nesten slik at man kunne tro de gikk inn for å lage den definitive lavbudsjettfilmen, helt til man ser «monsterene».

Som nevnt, er monstrene i denne filmen kjempekakerlakker. I de fleste scenene ser man krystallklart at dette er dataanimerte greier, og fy feite hvor lite arbeid de har lagt i animasjonen! Spesialeffekter kan ofte være med på å løfte filmer, i Mimic 3 – Sentinel bare konstanterer spesialeffektene hvilken håpløs og lite gjennomtenkt film dette er.

Mimic 3 – Sentinel er rett og slett elendig på samtlige punkter. Dårlig regi og manus, elendig skuespill og en historie som er like troverdig som valgløftene til SV. Jeg mener, hvordan klarer en 2 meter lang kakerlakk å ordne seg sin egen leilighet…? Dette skal være en skrekkfilm, men det mest skremmende er at det faktisk finnes mennesker som tillater noen å lage søppel som dette. Terningkast 1.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar