Mission: Impossible III

Mission: Impossible 3 har fått plass til imponerende mye action, fart og spenning i sin 2 timer lange spilletid. Dette er hesblesende underholdning fra start til slutt.

Ethan Hunt har nylig trukket seg tilbake fra aktiv tjeneste i den ultrahemmelige organisasjonen IMF, og tjenestegjør nå som mentor og trener for kommende agenter. Endelig har han tid til å dyrke et liv ved siden av jobben, og han tenker på å gifte seg med sitt livs kjærlighet Julia (Michelle Monaghan). Hun lever selvsagt lykkelig uvitende om hva Ethan egentlig gjør i jobben. Men så blir Agent Hunt kalt tilbake i tjeneste og satt opp mot sin tøffeste motstander noensinne, Owen Davian (Philip Seymour Hoffman), en samvittighetsløs våpensmugler med verden som sitt virkefelt.

Utvilsomt en av årets tøffeste kinoopplevelser! Dette er intet mindre enn en actionkavalkade av dimensjoner. Hvis du syntes at 2’ern inneholdt sin del av vill action, syke stunts, eksplosive biljakter og intense skytescener har du en stor overraskelse i vente. John Woo blekner på stedet i forhold til hva J.J. Abrams serverer oss i denne tredje utgaven av MISSION IMPOSSIBLE. Historien, de umulige oppdragene, skuespillergalleriet og ikke minst ondingen (Owen Davian) er totalt overlegen absolutt alle aspekter ved forgjengeren.

Det er bare å innrømme at dette antakeligvis overgår alt annet jeg har sett med tanke på hvor mye action, fart og spenning det faktisk er mulig å få presset inn på 2 timer – for her skjer det mye og det skjer fort! Man rekker knapt å plassere rumpa sikkert i kinosetet før det hele sparkes i gang med et stort smell; for HVILKEN begynnelse, folkens! Jeg satt med frysninger langt nedover ryggraden, nesten paralysert, og kunne ikke gjøre annet enn å nyte den fantastiske forestillingen Hoffman, Cruise og Monaghan satte ut i liv på det store lerretet der en usedvanlig røff og brutal scene la lista for resten av filmen.

Deretter går det altså slag i slag, og i likhet med 1’ern er det et stort spill som foregår ”bak kulissene” som gjør at man aldri kan være helt sikker på hvem som lurer hvem. Dobbeltspillet og selve plottet må likevel finne seg i å havne litt i skyggen til en rekke mer eller mindre fantastiske actionsekvenser og, stol på meg, disse er det mange av! I sammenheng med dette bør det også nevnes at jeg tidvis fant den kjappe og relativt ustødige kameraføringa under slike scener litt irriterende. Ofte virket nettopp denne teknikken mot dens hensikt ved at det ikke kom frem hva som egentlig skjedde.. Dette blir likevel mest småpirk og sett i det store og hele har J.J. gjort en fabelaktig jobb med denne mer enn verdige oppfølgeren.

Når det er sagt er dette langt fra din vanlige agentfilm der ett oppdrag oftest står i sentrum, her går det slag i slag og du bør utvilsomt være forberedt på hva du begir deg inn på da MISSION: IMPOSSIBLE 3 er en action-orgie uten like og byr på opptil flere umulige oppdrag som Hunt og gjengen må bryne seg på. Terningkast 5!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar