Monsters, Inc.

Pixar leverer som vanlig en sjarmerende barnefilm for folk i alle aldre. Humoren sitter godt, skuespillerne gjør en utmerket jobb og storyen er både orginal og interessant.

Vi kjenner alle historien om monsterne som bor i skapet og som gjemmer seg under senga. Vi som er voksne vet naturligvis at dette er bare sprøyt. Monstre finnes jo ikke – tror du! I Monster Inc kommer historien om hvordan monsterne var der da du var liten, hvorfor de var der, og hvorfor de ikke er skremmende lenger.

Mike Wazowski og James P. «Sulley» Sullivan er bestekompiser og er det beste teamet i den største fabrikken i Monster By. Fabrikken, som produserer elektrisitet forsyner nemlig Monster By med energi – som hentes fra barns skrik. Og til det trengs de beste skremmerne byen har å oppdrive. Derfor sniker sullivan og hans kolleger seg inn på barns soverom om nettene og skremmer dem fra sans og samling. Grunnen til at «skremmerne» er de store heltene i Monster By, er at de i tillegg til å skaffe strøm til befolkningen også utsetter seg for daglig livsfare. Ett eneste touch fra et barn er nok til å drepe ethvert monster. Krisen blir derfor stor da Sullivan oppdager et barn som har forvillet seg inn i Monster By etter jobbtid.

Monsters, Inc. er først og fremst en barnefilm. Men her hersker det ingen tvil om at alder ikke alltid spiller noen stor rolle. For filmen sjarmerer fra ende til annen. Humoren sitter velklistra, skuespillerne gjør en utmerket jobb, og storyen er både orginal og interessant.

Nå er det vel kanskje ikke noen overraskelse at det ender lykkelig, men i en barnefilm er ikke dette grunnlag for å trekke ned i det hele tatt. Når de i tillegg har tatt seg bryet med å lage noen «bloopers» etter rulleteksten, så er grafikken i ekte Pixar kvalitet. Så dette er en film hele familien kan se gang på gang, på gang. Toppkarakter.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar