Monstertorsdag

Gjengen bak Mongoland er tilbake med en ny film på et større budsjett. I Monstertorsdag fortsetter de å leke seg med filmmediet og lykkes nok en gang.

Kort fortalt handler Monstertorsdag om at Vegard Hoel er og har alltid vært forelsket i Silje Salomondsen. Han begynner å surfe for å imponere henne og det oppstår romantikk, men også problemer, i og med at hun er gift og venter barn med Vegards beste venn…

Under innspillingen av Mongoland hadde ikke Ommundsen og hans filmvenner en eneste krone i budsjett. Filmen ble lagd på dugnad av en gjeng kamerater. Men på grunn av dens suksess kan Ommundsen nå lage film med et betydelig budsjett å rutte med. Det kommer absolutt til nytte i denne filmen, spesielt med tanke på de spenstige surfebildene som aldri ville latt seg gjøre uten et visst økonomisk grunnlag mellom hendene.

Det jeg synes er best med Mongoland er alle de spesielle karakterene som blir presentert. I Monstertorsdag har vi en ny rekke av underlige skruer som gir filmen en ekstra bredde, og gjør at den strekker seg mellom drama- og komediesjangeren. Med Mongoland slo Kristoffer Joner og Pia Tjelta gjennom som nye norske filmstjerner, og med Monstertorsdag tror jeg Vegard Hoel og Silje Salomondsen også vil ta steget opp. Dialogen mellom de kan enkelte steder være litt krøkkete og ikke helt optimal, men de gjør uansett en veldig god innsats, som bør bli lagt merke til. Kim Bodnia, som spiller surfeguruen Skip, er utmerket og gjør seg godt sammen med den andre danske stjernen i filmen Iben Hjejle, fra bl. a. High Fidelity og Mifunes siste sang. I mindre roller finner du også alle de andre fra Mongoland, også Joner som en veldig engasjert lege, og Pia Tjelta som en russiske potetselgerske.

Filmen er på mange måter en videreføring av Mongoland, både med tanke på plot og struktur, men den skiller seg fra Mongoland på grunn av budsjettet som absolutt kommer filmen til gode, og på grunn av at staben har fått mer erfaring og kunnskap om mediet. Resultatet er blitt kvalitet fra start til slutt. Karakter 4.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar