Mr. and Mrs. Smith

Mr. and Mrs. Smith er en fenomenalt underholdende sommerfilm som har det meste. Action, humor og Angelina og Brad i storslag.

Det er vel kun de færreste av oss som ikke har hørt om denne filmen allerede, mye av dette skyldes det omspekulerte forholdet mellom Brad og Angie. I min mening har fokuset blitt fjernet fra det som egentlig teller i all denne rykteflommen, nemlig filmen.

Det hele handler om John og Jane Smith, et vanlig forstadspar med et vanlig, livløst forstadsekteskap. Men de bærer begge på en stor hemmelighet, de er nemlig to svært godt betalte, eksepsjonelt effektive leiemordere, og de arbeider for konkurrerende organisasjoner.

Endelig kom det en ordentlig sommerfilm på markedet. Mr. And Mrs. Smith er akkurat hva jeg har vært på utkikk etter, dette er action og morro mikset sammen i en forbausende velsmakende cocktail. På forhånd hadde jeg forvetninger om en ordentlig actionfilm i stil med Doug Limans forrige prosjekt, The Bourne Identity, som vanlig klarte han å levere varen og vel så det. Filmene kan likevel ikke sammenlignes, forskjellene er enorme. Det hele er mye mer lettlivet i Mr. and Mrs. Smith, det er ingen überseriøs actionfilm og det meste skal og bør tas med en klype salt. Slik jeg ser det er dette absolutt ikke ment som en realistisk skildring av livet til to leiemordere, det er ren underholdning med et glimt i øyet. Her sitter man alltid med et lite smil om munnen.

Angelina og Brad leker seg på det store lerretet og ser virkelig ut til å kose seg i rollene som herr og fru Smith. Om dette skyldes diverse ukristelige aktiviteter utenfor settet skal jeg unngå å kommentere, faktum er at de har et flott samspill. Det er i tillegg verdt å nevne Vince Vaughns glimrende birolle som den middelaldrende wannabe-playboyen Eddie som fortsatt bor hjemme hos mamma. Han krydrer opp den humoristiske delen av filmen med sitt nærvær og fungerer bra som Brads sidekick (eller var det omvendt?).

Humor blandet med action er en hårfin balansegang, det er vanskelig å finne den gylne middelvei. Dette har Liman klart uten problemer, selv om det tar av litt i biljaktscenen skader ikke dette helhetsinntrykket. Personlig syns jeg mange av stuntscenene var drittøffe og en virkelig fryd for øyet (da snakker jeg ikke kun om biljakten), at de er urealistiske får så være, skal man begynne å tenke på realisme går vel strengt tatt hele filmen i vasken. For å komme til saken så er dette absolutt en film som er verdt å få med seg, selv om den antakeligvis ikke går inn i historiebøkene er dette noe for alle og enhver som liker halsbrekkende action blandet med humoristiske innslag og en meget sexy Angelina Jolie. Terningkast 5.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar