My Super Ex-Girlfriend

Regissør Ivan Reitman har klart å styre unna de verste klisjeene. My Super Ex-Girlfriend er lett og enkel underholdning, men på en god måte.

Luke Wilson spiller den kjærlighetssyke Matt Saunders, som på oppfordring fra sin gode venn Vaughn sjekker opp en sexy, men harmløs biblioteklignende dame på undergrunnen i New York. De innleder et forhold og Saunders merker snart at den utkårede er alt annet enn harmløs, for hun er nemlig G-Girl, hele byens superhelt som stanser både ransmenn og truende meteoritter fra å gjøre skade. Som alle ekte superhelter, har selvfølgelig også G-Girl en erkefiende. Han kaller seg Professor Bedlam og denne mannen stifter også vår forelskede venn nærmere bekjentskap med, både på godt og vondt. Men de virkelige problemene dukker ikke opp før Jenny Johnson, alias G-Girl, får det for seg at hennes kjære er forelsket i en annen, dermed slår hennes eksentriske oppførsel ut i full blomst og scenen er satt for en sjalu og såret kvinne med superkrefter. Saunders på sin side kan ikke gjøre annet enn å skjelve i buksene.

På forhånd hadde jeg ingen store forventninger til denne filmen, hør bare på tittelen! Heldigvis ble jeg positivt overrasket, for regissør Ivan Reitman klarer å styre unna de største klisjeene samtidig som humoren er passe overdrevet uten å være hysterisk. Det føles faktisk ganske deilig å se en superheltfilm som ikke tar seg selv altfor høytidelig (selv om mange tegneseriefantaster kanskje vil protestere på at G-Girl er en ekte superhelt), og til tross for at Uma Thurmans karakter kan fly og er nevrotisk til det usmakelige, kan man sette seg inn i hennes situasjon uten å trenge gjennom tyve tonn betong. Historien er også god nok, for selv om dette er en kjærlighetshistorie om forelskelse og brudd er det hele satt i en så fantasifull og passe kompleks setting at det ikke blir kjedelig, og der mange andre ville ha nøyd seg med en enkel konklusjon smører Reitman på litt ekstra sånn at dette ikke blir nok en traurig suppefilm fra Hollywood. En annen ting jeg likte var den feminine vinklingen uten at det på noen måte ble rødstrømpeaktig, for her finner du både snertne damerumper og hårete mannebryst.

Som en liten kuriositet kan jeg nevne at i rollen som Vaughn finner du Rainn Wilson som er kjent fra seriene Six Feet Under og The Office.

My Super Ex-Girlfriend er lett og enkel underholdning, men på en god måte. Du kan ikke forvente å sitte tilbake med større selvinnsikt og et opplyst sinn, men du kan i hvert fall være sikker på at denne filmen ikke gjør deg dummere.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar