Nacho Libre

Veldig midt på treet. Jack Black og resten av karakterene er svært sjarmerende, men de veier ikke opp for en langdryg og kjedelig historie.

Nacho er en mann uten talenter. Han vokste opp i et meksikansk kloster, er nå blitt en voksen mann og kokk i klosteret, men passer ikke inn. Nacho har et stort hjerte for de foreldreløse barna han gir mat, men maten er ikke god. Spør du ham, skyldes det i all hovedsak dårlige råvarer. Han innser at han må klekke ut en plan for å skaffe penger til bedre varer og bedre mat til «de små foreldreløse som ikke har noen verdens ting«. Dermed bestemmer han seg for å prøve lykken som «Lucha Libre»-bryter.

Skuffelse! Jeg er fortsatt litt usikker på hvordan Jared Hess og co. klarte å ødelegge dette geniale konseptet, men når selv ikke Jack Black (aka kongen av kulhet), en superhot nonne i form av Ana de la Reguera og 2 beintøffe dvergwrestlere med løvemasker (eller noe i den duren) klarer å redde filmen, da er utvilsomt alt håp ute. Nå har jeg ikke tenkt å slakte NACHO LIBRE totalt, for den hadde faktisk noen snedige partier, men den levde så definitivt ikke opp til mine høye forventninger. Jepp, jeg hadde faktisk rimelig stor tro på komedien, dette på tross av at jeg aldri helt skjønte den store «hypen» rundt Jared Hess’ gjennombruddsfilm NAPOLEON DYNAMITE (noe som er en helt annen sak), men selv ikke med et ordentlig Hollywood-budsjett å jobbe med, et herlig utgangspunkt av en historie (som virket såpass dårlig at det nesten MÅTTE bli bra) og Jack Black, klarte de altså å få det til å sitte 100%.. Og da skal man ha i bakhodet at med denne fyren på rollelista kan man stort sett slippe unna med det meste!

Når det er sagt, virker det som om Hess har valgt å holde seg til det gamle og sikre hva humor og stil angår. Man finner en god del av de samme tørre vitsene og snodige karakterene i NACHO LIBRE som man gjorde i NAPOLEON DYNAMITE, likte du sistnevnte veldig godt skal du dermed ikke se bort i fra at også denne faller i smak. For mitt vedkommende endte det hele dessverre opp med å bli hakket for sært. Jo da, jeg finner karakterene fryktelig sjarmerende og alt det der, men humoren mangler litt piff for å kunne slå an helt. I tillegg ble historien til slutt såpass langdryg og tam at selv ikke en god latterkrampe kunne redde filmen fra et relativt lavt terningkast.

NACHO LIBRE startet for så vidt ganske bra med et par morsomme sekvenser både i og utenfor ringen, men når filmen rundet sine første 20 minutter så virket det på mange måter som om vi allerede hadde fått se alt av hva den hadde å by på av historie, komikk, fete wrestlermoves og generelt voldelige utskeielser i ringen. Jack Black i en komedie om wrestling, man skulle egentlig ikke tro at noe sånt kunne bli dårlig, men NACHO LIBRE klarte så definitivt ikke å innfri denne karens høye forventninger. Terningkast 3.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar