Nynne

Hvis Carrie Bradshaw er ditt forbilde og idol så er muligens dette noe for deg. Hvis ikke, er dette en film som vil kaste deg mot avgrunnen i fortvilelse.

Nynne lever i sin egen verden, sier ting før hun tenker og klarer stort sett å ødelegge enhver situasjon med sin væremåte. I det siste mener hun å ha plukket opp en del signaler fra kjæresten om at han kommer til å fri, men han har snarere tenkt å dumpe henne for en yngre og vakrere kvinne. Nynne nekter likevel å gi opp, og hun nekter å gi opp håpet om at gamlekjæresten skal vende tilbake til hennes armer.

Danskene har her gjort det enklest mulig. Man har sett på hva fjortisjentene liker, funnet ut at det er Bridget Jones og Sex and The City, og kopiert/smeltet sammen disse. Resultatet er Nynne. Det største problemet for meg med denne filmen, er hele livsstilen til karakteren Nynne. Her gjelder det å tenke bare på seg selv, drikke så mye alkohol som mulig, høvle over de fleste og handle for titusener av kroner man ikke har. Glemte nesten det viktigste! Man skal selvsagt få panikk av å være alene uten kjæreste i et par dager, det er akseptabelt å bryte alle samfunnets normer i dette stadiet. Å være alene i noen dager er tross alt et helvete uten like!

Da er det vel ganske tydelig at jeg ikke takler denne typen folk, og jeg føler meg ganske sikker på at denne filmen bare vil treffe bra på visse grupper, som for eksempel tenåringsjenter. For alle andre blir dette bare motbydelig og svært lite sjarmerende. Det er nok tenkt som en romantisk komedie egentlig, men når det ikke er mulig å sympatisere med hovedkarakteren, må man regne med at hele filmen feiler fullstendig og totalt. Jeg kan heller ikke få sagt så mye positivt om de forferdelig malplasserte animasjonene og «effektene» som dukker opp i tide og utide.

Finner man ikke noe humor, ingen artige scener i denne filmen? Jo, 2-3 stykker. Du vil bli underholdt i 3 av 96 minutter, det er jo virkelig bra. Men jeg må trekke frem skuespillerne, som alle spiller ganske solid. Nynnes blinde nabo er dessuten en sjarmerende og småkul fyr, og er dermed det eneste virkelige positive med denne filmen. Problemet er at en hyggelig bikarakter ikke på noen måte kan redde dette avsporende toget.

Men denne anmeldelsen må ikke misforstås, den har nok potensiale for den rette målgruppen. Hvis Carrie Bradshaw er ditt forbilde og idol, er dette noe for deg. Hvis ikke, er dette en film som vil kaste deg mot avgrunnen i fortvilelse. Terningkast 2.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar