Open Season

Open Season følger den samme oppskriften vi har sett så mange ganger tidligere. Det kan bli kjedelig i lengden, men filmen er likefullt veldig underholdende.

Grizzlybjørnen Boog lever det gode liv i en ombygd garasje hos skogvokteren Beth. Her har han både TV og en god seng. Dette varer helt til Boog en dag ser en bevistløs hjort liggende på bilpanseret til byens ondeste jeger. Navnet på denne karen er Elliot, og han ber instendig om at Boog må hjelpe han løs. Når den spenstige hjorten senere dukker opp i garasjen og får med bjørnen på en skikkelig kveld på byen, går alt skeis, og dyrene flys langt inn i skogen som straff.

Sony Pictures Animation er den nyeste store aktøren på det overfylte animasjonsmarkedet. Med den brukbare starten de fikk med sin første film (Monster House), var det med stor spenning jeg satt meg ned for å se Open Season, som er den andre og hittil siste filmen fra studioet. Selv om det har kommet i overkant mange filmer av denne typen i høst, kan man ikke på noen måte påstå at Open Season er en dårlig opplevelse. For det første, er dette særdeles godt laget. Animasjonene og de mangfoldige detaljene er helt der oppe med Pixar og Dreamworks Animation.

De to hovedkarakterene er festlige og underholdende, selv om man skulle tro at det kunne blitt veldig stressende med Ashton Kutcher og Martin Lawrence plaprende i ørene på hverandre. Det mest utrolige er at Lawrence ikke dominerer lydbildet, noe som selvsagt er positivt. Det er uansett ikke disse to som stjeler showet, men snarere alle de andre dyrene i skogen. En dundrende hær av høyrøstede hjorter og en skvadron flyvende ekorn med kraftig skotsk aksent er noen av de mange høydepunktene du kan finne i denne skogen. De engelske stemmene er også godt valgt ut, spesielt Patrick Warburton (David Puddy fra Seinfeld) som sjefshjorten må nevnes.

Som i mange andre filmer av denne typen, er det likevel litt å trekke når det gjelder handlingen, fremdriften og utviklingen i historien. Det meste er forutsigbart som aldri før, og det følger den samme oppskriften vi har sett så mange ganger. To vidt forskjellige typer blir venner, deretter uvenner og så igjen venner etter en del frem og tilbake. Det blir litt kjedelig i lengden, selv om det ferdige produktet er spekket med underholdning.

Glimrende karakterer, teknisk animasjon i øvre verdensklasse og gode stemmer gjør at Open Season får en meget sterk firer, og vi venter spent på neste film fra Sony Pictures Animation.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar