Open Water

En realistisk og til tider skremmende skildring av farene som lurer i det åpne hav. Konseptet er bra, dessverre blir sluttproduktet for tynt.

Open Water er en film basert på ekte hendelser og minner på mange måter litt om The Blair Witch Project som i sin tid skapte stor furore i USA. Selv om den filmen ikke var basert på en sann historie, er Open Water, i likhet med Blair Witch, en lavbudsjettsfilm uten noen kjente skuespillere og fancy effekter.

Ekteparet Daniel (Daniel Travis) og Susan (Blanchard Ryan) har en travel hverdag som er preget av masse jobbing og lite fritid. For å prøve å få forholdet på rett kjøl bestemmer de seg for å ta en ferie i varmere strøk. Vel framme bestemmer de seg for å bli med på en båttur for å dykke ved korallrevet. Selv er de erfarne dykkere, men på grunn av noen uheldige misforståelser blir de forlatt for seg selv i det åpne hav. Natten og mørket nærmer seg med stormskritt og fortsatt er det ingen redningsfolk å se, det som skulle bli en hyggelig ferie har blitt til et mareritt. Mens vannet blir kaldere og kaldere, kjemper det forlatte ekteparet for livet i et nådeløst hav.

Det første man legger merke til er den dårlige kvaliteten og den ustødige filmingen, men dette er nok et bevisst valg fra regissøren sin side. For å gi det hele en litt mer realistisk og troverdig følelse har det meste blitt filmet med et hjemmevideokamera.

Vi følger gjennom hele filmen hovedpersonene Daniel og Susan på kloss hold. Ute på det åpne hav opplever vi hvordan panikken sakte brer seg og skaper splid dem imellom, og hvordan håpet om å noensinne bli funnet sakte begynner å svinne hen. Dette er på mange måter en psykologisk dramafilm om hvordan 2 personer reagerer når de havner i en situasjon de ikke er vant til. Likevel klarer ikke filmen skape den helt store spenningen, selv om det er en god historie å lage en film om, blir vi aldri helt revet med, i hvert fall ikke før mot slutten. Open Water bruker nemlig ganske lang tid på å virkelig komme i gang, og når man endelig begynner å engasjere seg, er filmen ferdig.

Filmen gir en realistisk og til tider skremmende skildring av farene som lurer i det åpne hav. Konseptet er bra og legger opp til en spennende film, men dessverre blir sluttproduktet for tynt. Samtidig trekker den lite troverdige innsatsen til Blanchard Ryan i filmen ned på karakteren, den mannlige skuespilleren Daniel Travis innsats er derimot knallgod.

Dette er en middels god film, som bare halvveis har lyktes med å skape en spennende lavbudsjettsfilm. På tross av den glimrende slutten, ser jeg meg nødt til å gi den terningkast 3.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar