Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest

Oppfølgeren er ikke helt ulik originalen, den største forskjellen er at alt er gjort ti ganger større. Liker man pirater, action og eventyr som er rett på sak så er altså dette midt i blinken.

Jack Sparrow er tilbake, og denne gangen har han havnet i klammeri med selveste Davy Jones, kapteinen på det legendariske skipet The Flying Dutchman. Jones og hans mannskap er fordømt til et liv som udøde herskere over havet, og i tillegg til sitt gigantiske spøkelsesskip kommanderer de havets store frykt, nemlig beistet Kraken.

Sparrow har for mange år siden lovet å melde seg og sine tjenester til Davy Jones, men har ingen planer om å la dette skje. Midt i det hele dukker Elizabeth og Will opp for å forhandle med Sparrow om en gjenstand han besitter, og dermed er våre tre helter samlet på ny, klare for et enormt eventyr.

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl leverte en fantastisk sjørøveropplevelse for to år siden, og nå er endelig den gale piraten Jack Sparrow tilbake for å forhåpentligvis underholde oss igjen. For dette konseptet er og blir bra, hovedsaklig på grunn av Johnny Depp, som igjen gjør en superb rolle.

Historien er delvis den samme, vi har Jack Sparrow som krysser spor med de to andre heltene, og på den andre siden har vi en overnaturlig og stort sett ond fiende. Den største forskjellen er at alt er gjort ti ganger større og dermed har vi en opplevelse som vil rive pusten ut av enhver fan av denne sjangeren.

Effektene, de majestetiske skipene, det overveldende mørke havdypet og det typiske Bruckheimer-soundtracket er alle virkemidler som er brukt på et meget sikkert og underholdende vis. Og det er akkurat her et actioneventyr skal score høyt for å være bra. Det er ingen intellektuell film, og de fullstendig gale og sinnsykt overdrevne situasjonene er det ikke spart på. Man har lesset på med alt man har klart å finne på for 250 millioner dollar og et heftig galleri av troverdige pirater.

De mange små piratrollene er nemlig verdt å nevne. Noen er fullstendig blottet for intelligens, mens andre har litt mer å by på, men veier opp for det med sin komplette mangel av sjarm og utseende. Hovedrolleinnehavere utenom Depp er heller ikke dårlige, det er spesielt festlig å se Stellan Skarsgård som «Bootstrap» Bill Turner, en av de fordømte, deprimerte sjelene ombord The Flying Dutchman. Denne karen er virkelig overbevisende, der han ser ut som en selvmordskandidat uten mulighet til å gjøre slutt på faenskapet.

Liker man pirater, action og eventyr som er rett på sak, er dette midt i blinken. Regissør Gore Verbinksi, Walt Disney Pictures og Jerry Bruckheimer Films er et drømmelag, og de har lagd sommerens beste film. Terningkast 5, og den er sterk!

  • Martin ødegård

    Jeg likte filmen veldigt godt, den var spendenne!

    Svar
    Avatar til Martin ødegård

Skriv en kommentar