Resident Evil: Apocalypse

En påkostet actionsmørje av dimensjoner. Resident Evil: Apocalypse mislykkes i stort sett alt den prøver på.

Det gode gamle Playstation spillet Resident Evil har for andre gang blitt filmatisert med Milla Jovovich i hovedrollen. Oppfølgeren har hentet minimale deler av historien fra spillet, og resultatet er en amerikansk actionklisjé uten sidestykke.

Alice (Milla Jovovich) har våknet fra sin lange søvn, og oppdager til sin store fortvilelse at historien fra sist gang er ved å gjenta seg. De levende døde har funnet sin vei til overflaten og Raccoon City, og denne gang er hele befolkningens liv i fare. Jill Valentine og Carlos Oliviera begynner på samme tid å innse at de antakeligvis ikke slipper ut fra byen i live, pågangsmotet er ved å nå bunnen da Alice plutselig kommer til unnsetning. De mottar senere en telefon fra Dr. Charles Ashford, som tilbyr dem en mulighet for å overleve. Den eneste haken er at de må finne og redde datteren hans, og med en ny fiende kalt Nemesis i hælene, skal dette vise seg å bli langt fra en enkel oppgave.

Det er ikke så altfor mye å si om denne filmen, og uten å gå for dypt i detaljer er den kort fortalt et dårlig forsøk på å lage en ”hipp” actionfilm. Den første filmen var en mer eller mindre rendyrket skrekkfilm, i oppfølgeren har derimot produsentene valgt å fokusere mer på kul action, framfor heslige skrekkscener. Spesialeffekter, masse action, pene damer i lite klær og en ”kul” dialog er noen av de tingene Resident Evil prøver å formidle på en ”ungdommelig” måte, dessverre lykkes de ikke på noen av punktene.

Filmen lider i stor grad av de klisjéfylte heltescenene som av en eller annen grunn har overlevd redigeringsrommet hos filmstudioet. Et eksempel er når ting ser som mørkest ut for Jill og Carlos, de er alene i et mørkt rom, uten ammunisjon og med et blodtørstende monster stående 5 meter fra seg. Plutselig kommer Alice kjørende på en motorsykkel gjennom vinduet i toppetasjen. Etter en elegant og forbausende myk landing på steingulv, snur hun seg, drar frem 2 maskinpistoler og fyller de stygge beistene med bly.

Skuespillerne i Resident Evil er langt fra noen Oscar-kandidater. Spesielt Jill (Sienna Guillory) utmerker seg ganske tidlig i filmen som en sterk kandidat til worst actor of the year award. Jeg tviler sterkt på at jeg noensinne har sett en mindre overbevisende rolletolkning enn denne. Steven Seagal framstår som en soleklar Oscar-kandidat i selskap med dette damemennesket.

Resident Evil: Apocalypse er en klisjéfylt actionfilm som forhåpentligvis blir den siste vi får se fra denne serien. Terningkast 2.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar