Romance & Cigarettes

Regissør John Turturro ser ut til å ha brukt så mye energi på å skape en sær og saftig musikal at han helt har glemt å fortelle en god historie. Resultatet er en smått artig film uten mål og mening.

I Romance and Cigarettes møter vi Nick Murder (James Gandolfini), hans svært sjalu kone (Susan Sarandon) og deres tre rockedøtre (Parker, Turturro og Moore). Det finnes også en kvinne til i Murders liv: Hans elskerinne (Kate Winslet). Og når affæren avsløres slår det hele ut i en surrealistisk musikal fylt med et mer eller mindre uoversiktlig knippe referanser fra musikkens verden. Rytmene er heftige og Christopher Walken rykker villig med rockefoten.

Romance and Cigarettes har absolutt underholdningsverdi og prektige Kate Winslets grove ordføring er nok noe de fleste vil sperre øynene opp for. Detaljer i form av en Princeliknende karakter, Christopher Walkens upåklagelige hårsveis og følelsen av å se en uforglemmelig episode av Sopranos gjør også denne filmen til et skue i seg selv.

Rollelisten er imponerende. James Gandolfini, Susan Sarandon, Christopher walken, Kate Winslet, Steve Buscemi. Listen er lang og forventningene store. Fallhøyden blir derfor enda større.

Skuespillerprestasjonene er det ikke mye negativt å si om, men etter en god stund begynner jeg å lure på hva filmen egentlig handler om. Det må vel være mer enn en banal historie om en utro mann som får passet påskrevet av kona? Problemet er at det er det ikke. John Turturro ser ut til å ha brukt alle sine krefter på å skape en sær og saftig musikal at han helt har glemt å fortelle en god historie. Musikken underbygger handlingen på en tilfredsstillende måte, likevel ender det hele opp med å bli som musikaler flest: En intetsigende smørje ikledd artige kommentarer, merkelige kostymer, sang og dans. (Undertegnede har tatt høyde for sine meninger om at musikalen hører hjemme på teateret.)

Denne filmen er ikke et must, men higer du etter grove ord og sang en søndags ettermiddag kan du glede deg til å se gode skuespillere spille etter alle kunstens regler uten noen form for mål og mening.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar