Ronin

En av 90-tallets store actionklassikere. De sinnssyke biljaktene er grunn nok alene til å få med seg Ronin.

Stipendet endelig på plass for en ny og muligens spennende studiehøst, men hvorfor ikke bruke litt av pengene på noen nye filmer til samlinga? Flere er på vei, men jeg starter med filmen Ronin.

Ronin er det japanske navnet på en samurai uten noen leder, og det er i og for seg det denne filmen handler om. Riktignok i en litt annen setting. Man er i Paris, hvor en rekke forskjellige spesialister i sine felt er samlet for å gjøre en jobb. Dette er menn som gjør hva som helst, så lenge de blir betalt for det. Denne gangen er det snakk om en koffert med ukjent innhold som ondingene har tenkt å selge til Russland. Det hele ser ut til å gå etter planen, inntil en av mennene på teamet vender seg mot dem og kaprer kofferten selv. Hvem kan man egentlig stole på?

I dette teamet finner vi en rekke spennende karakterer. Hovedpersonene er Sam og Vincent, henholdsvis spilt av Robert De Niro og Jean Reno. Dette er en duo man egentlig bare kan drømme om, og jeg håper virkelig de gjør film sammen igjen senere. Andre store navn her inkluderer Stellan Skarsgård, Natascha McElhone og Sean Bean. Ja, du sitter vel antakeligvis og sikler nå, men det er mer. Jonathan Pryce er også med, og denne karen legger man merke til. Når han kommer inn i rommet, ser man med en gang at det lyser ondhet av øynene hans, dette er en enormt god skuespiller rett og slett.

Man kan kanskje tro at dette ikke er noe mer enn en rå actionfilm, men det stemmer absolutt ikke. Helt fra starten ligger det en grå tone over filmen, man får følelsen av at dette på ingen måte er noen solskinnshistorie. Det er brukt lite farger, og det gir meg et inntrykk av at man har prøvd å lage en actionfilm med litt dypere innhold. Det som også er verdt å nevne er de sinnsyke biljaktene, jeg vil påstå at denne filmen har tidenes mest stilsikre og beste biljakter. Ganske enkelt en av de aller beste actionfilmene på markedet, nydelig! Terningkast 5.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar