Saved!

Saved er et rimelig klassisk tenåringsdrama som, uten å moralisere så altfor mye, får fram budskapet på fint vis.

En litt annerledes komedie har funnet veien til kinoene denne gangen. Filmen heter Saved og handler om kristendom, graviditet, homofili og det å finne seg selv i en verden hvor folk forteller deg hvordan du skal være.

Vi følger Mary (Jena Malone) gjennom sitt siste år på videregående, troen hennes har så vidt begynt å slå sprekker da den tilsynelatende perfekte kjæresten viser seg å være homofil, bedre blir det ikke da hun i et forsøk på ”kurere” ham blir gravid.

Jeg ble først oppmerksom på denne filmen da jeg så traileren online for en stund siden, jeg så umiddelbart på den som en noenlunde lovende komedie. Men da jeg til slutt satte meg ned for å se den, opplevde jeg noe som ofte er tilfellet hos mange av dagens komedier. Alle scenene som var en anelse morsomme og såvidt klarte lure frem et lite smil hadde allerede blitt vist i traileren. Det kan være min dårlige humor, men bortsett fra den klassiske ”OOPS-der-snubla-jeg-og-ramla-hardt-på-asfalten-foran-dama-jeg-er-hemmelig-forelska-i” er filmen ganske tømt for morsomme scener som virkelig får deg til å sprute cola ut av nesa og vrinske som en hest i latterkrampe, den klarer likevel å styre unna ”tenåringskomedie”-stempelet. Greit nok, man drar på smilebåndet et par ganger, men som en komedie føler jeg filmen har mislyktes. Likevel er ikke dette noen superdårlig film, selv om plottet til tider er ganske forutsigbart og kjærlighetshistorien er relativt klassisk, klarer den å skille seg litt ut fra mengden ettersom religion er innblandet, noe som skaper et interessant dilemma for hovedpersonen Mary.

Når det gjelder skuespillerne var det utrolig morro å se Macaulay Culkin tilbake på det store lerrettet! Hans innsats i filmen var det overhodet ingenting å si på, han har fortsatt skuespillertalentet og karismaen i orden, forhåpentligvis får vi se mer av denne karen i tiden som kommer. Da han, i min mening, var en de kulere karakterene i filmen var det likevel trist å se at han ikke hadde fått en større rolle (scenen der han danser med rullestolen er priceless). Selv om jeg var noenlunde skeptisk til ansettelsen av Mandy Moore, fungerer hun overraskende godt som bitch. Selv om hennes genuine skuespillertalent virkelig kan diskuteres, satt denne rollefiguren som et skudd.

Saved er en varm film, som uten å moralisere så ALTFOR mye får fram budskapet. Med det sagt er ikke budskapet, som mange tydeligvis ser ut til å tro, at alle kristne er idioter. Filmen handler om å finne seg selv og være den man er, uten å måtte skjemmes over det. Den handler om toleranse og gjensidig respekt. Terningkast 4.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar