Serenity

Til tross for at Joss Whedon ikke har fått noe gigantbudsjett å jobbe med, har han klart å skape noe helt unikt. Dette er en verdig og perfekt avslutning på den geniale serien vi kjenner som Firefly.

TV-serien Firefly var elsket av fans verden over, men ble likevel tatt av lufta etter bare 15 episoder. Serien fikk dermed ingen skikkelig avslutning. Her kommer Serenity inn, dette er nemlig filmen som fortsetter og avslutter det Firefly ikke fullførte.

Mannskapet på romskipet Serenity begynner å bli desperate. Etter at de tok om bord doktor Simon Tam og hans sterkt traumatiserte søster River, har de måttet ligge svært lavt i galaksen for å unngå den onde Universal Alliance. River var nemlig et forskningsprosjekt for alliansen, inntil Simon kom for å befri henne.

River er forøvrig smått telepatisk og under tvil halvpsycho, og på grunn av dette bestemmer Simon seg for at de to må forlate Serenity og fortsette flukten alene. Det går ikke lenge før River mumler ordet «Miranda», og banker livsskiten ut av en stappfull bar, og dermed er det best å ta dem med tilbake på skipet for å finne ut av hva som skjer. Det blir en herlig jakt for å finne ut av «Miranda» og hva Alliansen skjuler før deres utsendte leiemorder får stoppet dem. Og ja, vi må heller ikke glemme Reavers. Menn som har blitt onde og spiser mennesker, muligens fordi de en gang så enden av verdensrommet og ble gale.

Dette er først og fremst en verdig og perfekt avslutning på den geniale serien vi kjenner som Firefly. Dermed er det bare å innrømme at man kanskje ikke vil sette like stor pris på dette mesterverket hvis man ikke har et eksisterende forhold til tv-serien. Historien fortsetter i og for seg der serien sluttet, men det er likevel ikke nødvendig å ha sett alt. Vi får en liten introduksjon til historien, og det er til glede for både nye og gamle seere å få vite litt mer om bakgrunnen til den unike karakteren River.

Hva er det ellers som gjør dette så bra? Først og fremst er det den spesielle sammensetningen. Her har vi en fremtidsfilm med masse action, uten at man mister den jordnære følelsen. Man sitter hele tiden med en følelse av at dette ikke på noen måte er en overdreven og ekstremt urealistisk film. Selv om man flyr rundt i romskip er det fortsatt de samme problemene som dukker opp. Kapteinen er ikke så mye mer enn det du vil finne på en tvilsom handelsbåt i sjøen utenfor Thailand idag.

Skuespillerne gjør også en bra jobb. Vanligvis har jeg som kjent høye krav til en viss kjendisfaktor på ihvertfall hovedrolleinnehaverne, men her finnes ikke det. De største navnene er Adam Baldwin og Alan Tudyk, og man skulle tro at rollene er skrevet akkurat for dem. Baldwin spiller en muskuløs machomann som elsker store våpen, kan det egentlig bli bedre? Vi må også nevne den utrolig sjarmerende Jewel Staite (Kaylee), som smelter de fleste hjerter med sin noe spesielle væremåte.

Til tross for at Joss Whedon ikke har fått noe gigantbudsjett å jobbe med, har han klart å skape noe helt unikt. Og til dere som lurer, effektene og actionsekvensene er like gode som i en hvilken som helst Hollywood-film. Den godeste herr Whedon er genial, så enkelt er det! Terningkast 6.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar