Serpico

Regissør Sidney Lumet gjør en glimrende jobb og har fått det beste ut av sine skuespillere. Dialog, historie, New Yorks gater – alt er perfekt vispet sammen til en kremfilm av de sjeldne.

Al Pacino og Sidney Lumet sitt første av to samarbeid, den første om den sanne historien fra New York på 60-70 tallet om politimannen Frank Serpicos desperate kamp mot det korrupte systemet, det andre om den desperate bankraneren Sonny i Dog Day Afternoon.

Frank Serpico er blitt skutt. Etter en hektisk tur til sykehuset, ender han opp på operasjonsbordet, dekket av blod og skjegg. Før vi får vite hvordan det går, blir vi tatt med tilbake i tid, når en idealistisk Frank er ferdig på politiakademiet, klar for å redde verden.

Men verden er ikke klar for å bli reddet. Frank blir fort upopulær blant sine egne, når han nekter å ta imot penger fra organisert kriminalitet, som ofte politiet styrer selv. Serpico nekter å ta imot de skitne pengene, noe som gjør ham upopulær og ansett som farlig for sine kollegaer. I en verden fylt med korrupsjon, falskhet og løgner finner han få støttespillere.

Al Pacino gjør en strålende jobb som Serpico, og gror et fascinerende skjegg iløpet av hele filmen. Han begynner som en glattbarbert barnerumpe på politiakademiet, og ender opp som en hårete, skjeggete hippiepurk uten venner. De travle gatene i New York er en perfekt bakgrunn for dramaet som utspiller seg, med Frank ensom blant alle.

Regissør Lumet gjør en glimrende jobb, han får virkelig ut det beste av sine skuespillere. Dialog, historie, New Yorks gater, alt er perfekt vispet sammen til en kremfilm. Filmen er produsert av blant annet Dino De Laurentiis som stod bak de populære filmene Dune, Conan, Hannibal og Red Dragon.

Se den!

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar