She’s the Man

En klassisk fjortisfilm med alt som hører til av kjærlighetsforviklinger, billige vitser og en lett gjennomskuelig historie.

Viola Hastings er rasende fordi jentelaget har blitt utelatt av serien, og hun klarer ikke overbevise verken guttenes trener eller sin fotballspillende kjæreste (Robert Hoffman) at hun er god nok til å bli med på guttelaget. Så da hennes tvillingbror Sebastian (James Kirk) ringer fra London for å fortelle at han ikke rekker tilbake til skolestart på sin nye skole, Illyria Prep, bestemmer Viola seg for at dette er hennes store sjanse! Ved hjelp av en god venn som er makeover artist utgir hun seg for å være Sebastian, og inntar skolen – og fotballaget!

En tidvis søt og veldig typisk jentefilm som antakeligvis passer best for den litt yngre generasjon grunnet sine utallige klisjeer, ensformige karakterer og løvtynne historie. Med det sagt, så er det moro å se at selv om SHE’S THE MAN i stor grad handler om fotball, så kan ingen av dem å sparke en ball. Faktisk føler jeg meg slett ikke overbevist om at regissøren har sett en eneste fotballkamp i hele sitt liv. Realismen er ikke-eksisterende og klippingen slår meg umiddelbart som ganske så horribel. Men i USA er det altså slett ingen grenser for hva man kan gjøre ute på det grønne gresset med den hvite kula. Er man omringet av en hel dynge med motspillere innenfor 16-meteren og med masse pasningsalternativer, da tar man seg god tid til å vippe opp ballen, for deretter å vrenge til med et fantastisk brassespark rett i krysset.

Når det er sagt, så opplevdes den første timen til SHE’S THE MAN som fryktelig plagsom. Den mindre geniale historien tar tross alt for seg ei jente som skal kle seg ut som en mann. Ingen våt guttedrøm, for å si det sånn. Og dette legger unektelig opp til en rekke mer eller mindre pinlige og ubekvemme situasjoner. For mitt vedkommende opplevde jeg ikke annet enn å bli slitsomt mye brydd av disse såkalte konfrontasjonene der hun ”nesten” blir oppdaget, eller glemmer at hun faktisk skal være en mann. At ingen gjennomskuer hele bløffen umiddelbart, er intet mindre enn et mirakel. Men nå fremstilles også de fleste, utenom Bynes, som tomskaller uten særlig mye annet å by på enn meningsløse kommentarer og et over-gjennomsnittlig-utseende. Dette kommer ikke som noen overraskelse da det ofte ender opp med å bli slik i typiske fjortisfilmer. Og er det noe SHE’S THE MAN er, så er det nettopp dette; en fjortisfilm med en hel rekke kjærlighetsforviklinger som kun avbrytes av dårlige vitser og åpenlyse vendinger man kan lukte fra mils avstand. Terningkast 2.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar