Sideways

En skikkelig fulltreffer. Sideways er årets mest sjarmerende dramakomedie og en film du ikke vil gå glipp av.

En av årets heteste Oscar-kandidater, Sideways, har endelig kommet på norske kinoer. Forventningene til filmen har vært skyhøye, men ikke uten grunn. Dette er en varm historie om to meget ulike personligheter, Miles og Jack, som drar på guttetur. Det skulle opprinnelig være en feiring av Jacks nært forestående bryllup, men brudgommen selv har en helt annen oppfatning av turen og ser på den som en siste sjanse til å få seg et ligg. Dette faller ikke i god smak hos den mer innadvendte Miles som fortsatt sliter med depresjoner etter sin skilsmisse for 2 år siden. Å sjekke damer er det siste han tenker på. På tross av en del innvendinger får den sexfikserte Jack overtalt en relativt tilbakeholden Miles og historien utvikler seg til å bli en fortelling om drømmer, kjærlighet og 40-årskrisen.

Det første man legger merke til i denne filmen er kompisene Miles og Jack, to strake motsetninger som nesten ikke har noe som helst til felles. Jack er en kvinnefiksert storsjarmør som ikke tenker stort over tingene han gjør. Miles derimot, funderer meget nøye over hvert eneste steg han tar. På deres store reise klarer de på hver sin måte å hjelpe hverandre på områder de selv ikke er så sterke i, de utfyller hverandres svakheter og hjelper hverandre med å komme videre og å utvikle seg.

Historien fokuserer seg rundt Miles, en deprimert fyr som er veldig glad i vin. Denne rollen har blitt glimrende tolket av Paul Giamatti, mens hans kompis Jack blir spilt av en sprudlende Thomas Haden Church. Virginia Madsen gjør for øvrig en av sine beste skuespillerprestasjoner gjennom tidene i sin rolle som Maya, en rolle hun meget fortjent har fått en Oscar-nominasjon for. På skuespillerfronten er altså denne filmen komplett, den har ingen svake ledd. Alle gjør jobben sin på utmerket vis.

Regissøren Alexander Payne har klart å formidle både følelser og stemninger på et fabelaktig vis, gjennom hans måte å fortelle historien på. Vi blir revet med i fortellingen og får sympati for personlighetene vi blir presentert for uten at man går for dypt inn på detaljer. På grunn av dette blir filmen blir aldri trist eller kjedelig, men holder seg på et lettlivet nivå hele veien gjennom.

Kort sagt er Sideways en meget sjarmerende og lett humoristisk film som fortjener terningkast 5.

Kommentarer

Ingen kommentarer enda. Føl deg fri til å være førstemann!

    Skriv en kommentar